Zuurkool ovenschotel met kipshoarma

Vandaag deel ik het recept van één van mijn favoriete ovengerechten: de zuurkool ovenschotel met kipshoarma. Een friszure ovenschotel met een moderne twist!

Je bent fan van zuurkool of juist helemaal niet, volgens mij zit er niet heel veel tussenin. Terwijl de meer traditionele zuurkoolschotels worden gemaakt met rookworst, heb ik in dit recept gekozen voor kipshoarma. Dit is combinatie met de tomaten en zuurkool maakt het een unieke combinatie. Tijd om ook niet-liefhebbers te overtuigen!

Ovenschotel voorbereiden of invriezen

Je kunt de ovenschotel gerust eerder op de dag zelf al voorbereiden en bewaren in de koeling. Is het (bijna) tijd om te eten? Zet het gerecht in de oven en een half uur later is het tijd om aan tafel te schuiven!

Het recept is voor 4-5 personen. Is dit teveel voor een keer? Je kunt de zuurkool ovenschotel ook in porties invriezen. Geen zin om te koken? Laat het ontdooien, doe in een ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie en verwarm in de oven.

 

Zuurkool ovenschotel
Porties: 4
met kipshoarma
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
25 min
Totale tijd
40 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
25 min
Totale tijd
40 min
Ingrediënten
  1. 500 gram zuurkool
  2. 1 kg iets kruimige aardappelen
  3. 400 gr kipdijfiletreepjes shoarma
  4. 1 rode paprika
  5. 1 rode ui
  6. 1 blikje tomatenpuree
  7. 100 ml (amandel)melk
  8. Boter
  9. Paprikapoeder
Benodigdheden
  1. Oven
  2. Ovenschaal
  3. Pureestamper
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af.
  3. Bereid de zuurkool door het 15 min te koken in het eigen vocht met 80ml water toegevoegd. Giet af en zet apart.
  4. Snijd ondertussen de rode ui en paprika.
  5. Verhit boter in een koekenpan en bak de ui enkele minuten. Voeg de gesneden paprika toe en bak nog een minuut mee.
  6. Voeg dan de kipdijfiletreepjes toe en bak in 5 minuten gaar.
  7. Schep de tomatenpuree erdoor.
  8. Stamp de aardappelen samen met de (amandel)melk en nog wat boter tot een fijne aardappelpuree. Breng de puree op smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschaal. Schep de kipshoarma er bovenop en verdeel vervolgens de aardappelpuree over de schaal. Bestrooi als laatste de puree met paprikapoeder.
  10. Bak de ovenschotel zo’n 25 minuten in de oven gaar.
Voedingswaarden per portie (o.b.v. 5 personen)
  1. 357 Kcal / 23,4 gr Eiwit / 7,2 gr Vet / 43,2 gr Koolhydraten
Variatietip
  1. Maak de zuurkool ovenschotel ook eens met zoete aardappelpuree in plaats van normale aardappelpuree.
Foodiemind https://www.foodiemind.nl/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *