Tips voor de meest luchtige omelet ever!

Een lekker weekendontbijt bevat bij mij 9 van de 10 keer een eitje. Vaak gekookt, soms gebakken, maar de ei-variatie waar ik het meest dol op ben is de omelet. Lekker fluffy en altijd een goede keuze. Lees snel verder voor het geheime ingrediënt voor de meest luchtige omelet ever!

Een omelet maken, dat is toch een eitje? Nou, er zijn wel een aantal best practices om uit te komen bij een perfect luchtige omelet. Je wilt namelijk dat de buitenkant gestold is, maar de binnenkant nog lekker zacht.

Uiteraard deel ik de tips voor een fluffy omelet graag met jullie!

Tip 1: Gebruik altijd een koekenpan met een dikke bodem en antiaanbaklaag.

Tip 2: Voeg tijdens het loskloppen van de eieren alvast de peper en zout naar smaak toe. Dan worden ze het beste vermengd met het ei.

Tip 3: Bak de omelet op laag tot medium vuur, nooit op hoog. Dan wordt de buitenkant te snel bruin en de binnenkant niet goed gaar. Geduld is een schone zaak 😉

Tip 4: Voeg een eetlepel bruisend mineraalwater toe aan de omelet. Door het koolzuur wordt je omelet super luchtig en je proeft er niets van!

Hieronder vind je een uitgewerkt recept met alle instructies voor de perfect luchtige omelet, waarbij uiteraard alle bovenstaande tips zijn verwerkt!

Het fijne aan een goede luchtige omelet is dat je er ontzettend veel mee kunt variëren. Vaak eet ik de omelet los op met een sneetje brood on the side, maar als ik nog restjes groenten heb die op moeten dan bak ik die even mee in de pan waardoor je er een lekkere groenteomelet van maakt. En als je bij het ontbijt al wat groenten eet, dan is het helemaal niet moeilijk om aan die 200 gram groenten per dag te komen!

luchtige omelet - fluffy gebakken omelet spa rood

MoeilijkheidBeginner

Porties1 portie
Voorbereidingstijd4 minKooktijd6 minTotale tijd10 min

Ingrediënten
 2 Eieren
 Peper en zout
 Klontje (room)boter
 2 el bruisend mineraalwater
Benodigdheden
 Koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag
 Kom
 Vork of garde

Instructies

Breek de eieren boven de kom en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

Voeg 1 el bruisend mineraalwater toe (spa rood of elk ander merk) aan het eimengsel. Dit is ongeveer 15ml koolzuurhoudend water.

Klop de eieren los met een vork (of gebruik een garde). Zorg ervoor dat je er geen los eiwit of eigeel meer te zien is en er een klein laagje schuim op te zien is.

Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur. Zodra deze warm is, verdeel je een klontje (room)boter al smeltend over de hele pan.

Giet het eimengsel in de pan en verdeel goed over de bodem door de pan aan alle kanten in een rondje schuin te houden. Houd vervolgens de pan op laag vuur, zodat het ei rustig kan stollen.

Geef het de tijd! Wil je dat de bovenkant nog helemaal zacht is, dan duurt het ongeveer 6 minuten. Wil je ook die iets meer gebakken hebben, draai dan na 6 minuten de omelet nog even om en laat nog een paar minuutjes doorgaren.

Serveer de luchtige omelet apart of met gebakken groenten naar keuze.

Eet smakelijk!

Notities

Behalve voor een fluffy omelet werkt de truc met koolzuurhoudend water ook heel goed om een roerei luchtig te maken!

Voedingswaarden:

315 kcal / 0gr koolhydraten / 15 gr eiwit / 29 gr vet

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 Eieren
 Peper en zout
 Klontje (room)boter
 2 el bruisend mineraalwater
Benodigdheden
 Koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag
 Kom
 Vork of garde

Aanwijzingen

Instructies
1

Breek de eieren boven de kom en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

2

Voeg 1 el bruisend mineraalwater toe (spa rood of elk ander merk) aan het eimengsel. Dit is ongeveer 15ml koolzuurhoudend water.

3

Klop de eieren los met een vork (of gebruik een garde). Zorg ervoor dat je er geen los eiwit of eigeel meer te zien is en er een klein laagje schuim op te zien is.

4

Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur. Zodra deze warm is, verdeel je een klontje (room)boter al smeltend over de hele pan.

5

Giet het eimengsel in de pan en verdeel goed over de bodem door de pan aan alle kanten in een rondje schuin te houden. Houd vervolgens de pan op laag vuur, zodat het ei rustig kan stollen.

6

Geef het de tijd! Wil je dat de bovenkant nog helemaal zacht is, dan duurt het ongeveer 6 minuten. Wil je ook die iets meer gebakken hebben, draai dan na 6 minuten de omelet nog even om en laat nog een paar minuutjes doorgaren.

7

Serveer de luchtige omelet apart of met gebakken groenten naar keuze.

8

Eet smakelijk!

Notities
9

Behalve voor een fluffy omelet werkt de truc met koolzuurhoudend water ook heel goed om een roerei luchtig te maken!

Voedingswaarden:
10

315 kcal / 0gr koolhydraten / 15 gr eiwit / 29 gr vet

De meest luchtige omelet – fluffy gebakken omelet

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *