Sinterklaas appeltaart cheesecake in een glaasje

Woensdag is het alweer pakjesavond en komen we erachter wie dit jaar weer zoet is geweest. Serveer je deze sinterklaas appeltaart cheesecake, dan is er in ieder geval lekkers voor iedereen!

Dit weekend liep ik binnen bij de pepernotenfabriek, ofwel in een Van Delft pepernotenwinkel. Daar proefde ik de kruidnoten in appeltaart smaak en was ik direct verkocht. Eén kruidnootje smaakt serieus echt naar appeltaart, dus ik kon ze niet weerstaan en nam een zakje mee naar huis. Eenmaal thuis bedacht ik me dat je met deze appeltaart kruidnoten misschien wel het lekkerst Sinterklaas toetje ooit kan maken; en zo ontstond het idee voor deze Sinterklaas appeltaart cheesecake in een glaasje!

Het is een no-bake appeltaart cheesecake, wat betekent dat deze niet de oven in hoeft. Er is alleen wat tijd nodig in de koelkast om op te stijven! De voorbereidingen voor deze sinterklaas appeltaart cheesecake kun je een dag van tevoren al treffen, of ’s middags kan uiteraard ook. Net voordat je het toetje serveert hoeft je alleen nog maar de laatste stappen nog te volgen en mis je dus geen moment van de gezellige pakjesavond!

Ik waarschuw, het is wel een machtig toetje dus zorg dat je nog wat ruimte over houdt tijdens het diner! 🙂

CategorieMoeilijkheidBeginner

sinterklaas appeltaart cheesecake toetje met kruidnoten

Porties4 porties
Voorbereidingstijd2 hrsKooktijd15 minTotale tijd2 hrs 15 min

Ingrediënten
Bodem
 100 gr appeltaart kruidnoten (Van Delft)
 1 klontje roomboter
Cheesecake
 125 ml slagroom
 30 gr suiker
 200 gr roomkaas light (Philadelphia)
 1 tl kaneel
 1 tl limoensap
 1 tl vanille extract
Topping
 2 appels
 1 tl kaneel
 appeltaart kruidnoten ter garnering

Instructies

Smelt de roomboter in een steelpannetje.

Maal de appeltaart kruidnoten door ze in een afsluitbare zak te doen en ze met deegroller fijn te rollen. Doe ze in een kommetje en roer de gesmolten boter er doorheen.

Verdeel de kruidnoten kruimels over de bodem van de dessertglaasjes en druk goed aan met een lepel.

Zet de glaasjes in de koelkast, zodat de bodem kan uitharden.

Ondertussen meng je in een beslagkom de roomkaas met de kaneel, vanille extract en het citroensap.

In een andere kom klop je de slagroom stijf. Als de slagroom nog vloeibaar is, maar al iets dikker begint te worden voeg je de suiker toe.

Zodra de slagroom stijf is geklopt voeg je het toe aan het roomkaas mengsel. Dit doe je voorzichtig door de slagroom er doorheen te vouwen, zodat het luchtig blijft.

Verdeel het cheesecake mengsel over de bodem in de dessertglaasjes en zet ze minimaal 2 uur terug in de koelkast.

Voordat je de sinterklaas appeltaart cheesecake wilt serveren, ga je aan de slag met de topping.
Schil de appel, snij in stukjes en bak de appel met de kaneel. Ik gebruik hiervoor het steelpannetje dat in het begin is gebruikt voor de roomboter te smelten. Zo hoef je geen extra pannen te gebruiken en wordt het extra lekker door het restje boter die nog in de pan zit.

Zet de gebakken appelstukjes apart, zodat het wat kan afkoelen.

Haal de dessertglaasjes uit de koelkast en verdeel de gebakken appel erover.

Top de bovenkant af met nog wat appeltaart kruidnoten en serveer direct.

Smakelijk en fijne pakjesavond!

Voedingswaarden per portie (o.b.v 4 porties)

380 kCal / 36 gr Koolhydraten / 24 gr Vet / 5 gr Eiwit

Ingrediënten

Ingrediënten
Bodem
 100 gr appeltaart kruidnoten (Van Delft)
 1 klontje roomboter
Cheesecake
 125 ml slagroom
 30 gr suiker
 200 gr roomkaas light (Philadelphia)
 1 tl kaneel
 1 tl limoensap
 1 tl vanille extract
Topping
 2 appels
 1 tl kaneel
 appeltaart kruidnoten ter garnering

Directions

Instructies
1

Smelt de roomboter in een steelpannetje.

2

Maal de appeltaart kruidnoten door ze in een afsluitbare zak te doen en ze met deegroller fijn te rollen. Doe ze in een kommetje en roer de gesmolten boter er doorheen.

3

Verdeel de kruidnoten kruimels over de bodem van de dessertglaasjes en druk goed aan met een lepel.

4

Zet de glaasjes in de koelkast, zodat de bodem kan uitharden.

5

Ondertussen meng je in een beslagkom de roomkaas met de kaneel, vanille extract en het citroensap.

6

In een andere kom klop je de slagroom stijf. Als de slagroom nog vloeibaar is, maar al iets dikker begint te worden voeg je de suiker toe.

7

Zodra de slagroom stijf is geklopt voeg je het toe aan het roomkaas mengsel. Dit doe je voorzichtig door de slagroom er doorheen te vouwen, zodat het luchtig blijft.

8

Verdeel het cheesecake mengsel over de bodem in de dessertglaasjes en zet ze minimaal 2 uur terug in de koelkast.

9

Voordat je de sinterklaas appeltaart cheesecake wilt serveren, ga je aan de slag met de topping.
Schil de appel, snij in stukjes en bak de appel met de kaneel. Ik gebruik hiervoor het steelpannetje dat in het begin is gebruikt voor de roomboter te smelten. Zo hoef je geen extra pannen te gebruiken en wordt het extra lekker door het restje boter die nog in de pan zit.

10

Zet de gebakken appelstukjes apart, zodat het wat kan afkoelen.

11

Haal de dessertglaasjes uit de koelkast en verdeel de gebakken appel erover.

12

Top de bovenkant af met nog wat appeltaart kruidnoten en serveer direct.

13

Smakelijk en fijne pakjesavond!

Voedingswaarden per portie (o.b.v 4 porties)
14

380 kCal / 36 gr Koolhydraten / 24 gr Vet / 5 gr Eiwit

Sinterklaas appeltaart cheesecake

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *