CategorieMoeilijkheidBeginner
sinterklaas appeltaart cheesecake toetje met kruidnoten
Porties4 porties
Voorbereidingstijd2 hrsKooktijd15 minTotale tijd2 hrs 15 min
Ingrediënten
Bodem
 100 gr appeltaart kruidnoten (Van Delft)
 1 klontje roomboter
Cheesecake
 125 ml slagroom
 30 gr suiker
 200 gr roomkaas light (Philadelphia)
 1 tl kaneel
 1 tl limoensap
 1 tl vanille extract
Topping
 2 appels
 1 tl kaneel
 appeltaart kruidnoten ter garnering
Instructies

Smelt de roomboter in een steelpannetje.

Maal de appeltaart kruidnoten door ze in een afsluitbare zak te doen en ze met deegroller fijn te rollen. Doe ze in een kommetje en roer de gesmolten boter er doorheen.

Verdeel de kruidnoten kruimels over de bodem van de dessertglaasjes en druk goed aan met een lepel.

Zet de glaasjes in de koelkast, zodat de bodem kan uitharden.

Ondertussen meng je in een beslagkom de roomkaas met de kaneel, vanille extract en het citroensap.

In een andere kom klop je de slagroom stijf. Als de slagroom nog vloeibaar is, maar al iets dikker begint te worden voeg je de suiker toe.

Zodra de slagroom stijf is geklopt voeg je het toe aan het roomkaas mengsel. Dit doe je voorzichtig door de slagroom er doorheen te vouwen, zodat het luchtig blijft.

Verdeel het cheesecake mengsel over de bodem in de dessertglaasjes en zet ze minimaal 2 uur terug in de koelkast.

Voordat je de sinterklaas appeltaart cheesecake wilt serveren, ga je aan de slag met de topping.
Schil de appel, snij in stukjes en bak de appel met de kaneel. Ik gebruik hiervoor het steelpannetje dat in het begin is gebruikt voor de roomboter te smelten. Zo hoef je geen extra pannen te gebruiken en wordt het extra lekker door het restje boter die nog in de pan zit.

Zet de gebakken appelstukjes apart, zodat het wat kan afkoelen.

Haal de dessertglaasjes uit de koelkast en verdeel de gebakken appel erover.

Top de bovenkant af met nog wat appeltaart kruidnoten en serveer direct.

Smakelijk en fijne pakjesavond!

Voedingswaarden per portie (o.b.v 4 porties)

380 kCal / 36 gr Koolhydraten / 24 gr Vet / 5 gr Eiwit

Ingrediënten

Ingrediënten
Bodem
 100 gr appeltaart kruidnoten (Van Delft)
 1 klontje roomboter
Cheesecake
 125 ml slagroom
 30 gr suiker
 200 gr roomkaas light (Philadelphia)
 1 tl kaneel
 1 tl limoensap
 1 tl vanille extract
Topping
 2 appels
 1 tl kaneel
 appeltaart kruidnoten ter garnering

Directions

Instructies
1

Smelt de roomboter in een steelpannetje.

2

Maal de appeltaart kruidnoten door ze in een afsluitbare zak te doen en ze met deegroller fijn te rollen. Doe ze in een kommetje en roer de gesmolten boter er doorheen.

3

Verdeel de kruidnoten kruimels over de bodem van de dessertglaasjes en druk goed aan met een lepel.

4

Zet de glaasjes in de koelkast, zodat de bodem kan uitharden.

5

Ondertussen meng je in een beslagkom de roomkaas met de kaneel, vanille extract en het citroensap.

6

In een andere kom klop je de slagroom stijf. Als de slagroom nog vloeibaar is, maar al iets dikker begint te worden voeg je de suiker toe.

7

Zodra de slagroom stijf is geklopt voeg je het toe aan het roomkaas mengsel. Dit doe je voorzichtig door de slagroom er doorheen te vouwen, zodat het luchtig blijft.

8

Verdeel het cheesecake mengsel over de bodem in de dessertglaasjes en zet ze minimaal 2 uur terug in de koelkast.

9

Voordat je de sinterklaas appeltaart cheesecake wilt serveren, ga je aan de slag met de topping.
Schil de appel, snij in stukjes en bak de appel met de kaneel. Ik gebruik hiervoor het steelpannetje dat in het begin is gebruikt voor de roomboter te smelten. Zo hoef je geen extra pannen te gebruiken en wordt het extra lekker door het restje boter die nog in de pan zit.

10

Zet de gebakken appelstukjes apart, zodat het wat kan afkoelen.

11

Haal de dessertglaasjes uit de koelkast en verdeel de gebakken appel erover.

12

Top de bovenkant af met nog wat appeltaart kruidnoten en serveer direct.

13

Smakelijk en fijne pakjesavond!

Voedingswaarden per portie (o.b.v 4 porties)
14

380 kCal / 36 gr Koolhydraten / 24 gr Vet / 5 gr Eiwit

Sinterklaas appeltaart cheesecake

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *