Afdrukopties:

Romig 2-ingrediënten ijskoffie recept

Porties1 portieTotale tijd5 min

ijskoffie recept koffieshake

Ingrediënten
 10 espresso ijsblokjes (zie instructies)
 100 ml gecondenseerde melk
Benodigdheden
 blender met ijs crush functie
 ijsblokjesvorm of -zakje
Instructies
1

Zet een espresso (of sterke koffie), laat afkoelen tot kamertemperatuur en vul hiermee een ijsblokjesvorm. Doe de espresso vervolgens minimaal 4 uur in de vriezer.
Deze eerste stap vergt wat voorbereiding, dus zorg dat je in de zomer je vriezer vol hebt liggen met ingevroren espresso, dan kun je altijd een ijskoffie maken als je er ineens zin in krijgt ;).

2

Mix in de blender 100 ml gecondenseerde melk met 10 koffie ijsblokjes. Zorg dat je blender ijs kan crushen, anders betekent dit recept het einde van je blender.. Zet eerst je blender in de ijs crush stand totdat de grote ijsblokjes weg zijn, vervolgens zet ik het nog even in de laagste blend stand om het ijs helemaal goed te mengen met de melk.

3

That’s it! De ijskoffie is nu heerlijk romig en heeft een mooie ijsstructuur (zie foto!).

Notities
4

Heb je geen ingevroren espresso klaarliggen, maar wel direct zin in een ijskoffie? Natuurlijk kan het ook door 10 ijsblokjes te crushen samen met 1 afgekoelde espresso en de gecondenseerde melk. Het wordt dan wel een iets wateriger drankje, maar nog altijd erg lekker!

Voedingswaarden per ijskoffie
5

350 kcal / 9gr eiwit / 9gr vet / 55gr koolhydraten

Voedingswaarden

Portie 1

Aantal porties 1


Aantal per portie
Calorieën 350
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 9g14%
Totaal koolhydraat 55g19%
Eiwit 9g18%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.