Tref eerst de voorbereidingen: Snijd de kipfilet in blokjes. Haal enkele roosjes van de bloemkool en snijd deze in platte schijven. Snijd de rode ui en dunne ringen en de knoflook fijn.
Indien je zelf broccolirijst maakt; snijd de broccoli eerst in roosjes en maal in een keukenmachine fijn tot rijst. Dit kun je het beste doen in de pulserende stand.
Verwarm de diepvries pompoenblokjes volgens de verpakking in de magnetron of indien je verse blokjes gebruikt, kook ze dan in de pan in 12-15 min gaar.
Verwarm 2 el olie in een hapjespan en bak daarin de kipfilet bruin. Voeg na enkele minuten ook de rode ui en gesneden knoflook toe.
Voeg de boemboe en kokosmelk toe en roer alles goed door zodat alle currypasta goed verdeeld is. Bak dit 1 minuut mee.
Voeg dan ook de bloemkoolroosjes en pompoenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.
Stoof het daarna zo’n 8-10 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Roer de curry regelmatig door.
Verwarm ondertussen in een andere pan 1 el olie en roerbak daarin in 7 minuten de broccolirijst gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Ik gebruikte de mini naanbroodjes, die verwarm je in slechts 4 min in de oven.
Schep de curry in diepe borden en verdeel de broccolirijst ernaast. Serveer met het naanbrood om lekker te kunnen dippen.
Eet smakelijk!
560 Kcal / 16 gr Koolhydraten / 30 gr Vet / 30 gr Eiwit
Portie 1
Aantal porties 3
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.