Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de pompoen in blokjes. (Of: koop een zakje pompoenblokjes in de supermarkt :D)
Besprenkel de pompoenblokjes met olijfolie, peper en zout.
Terwijl de pompoen in de oven staat kun je de havermout fijnmalen in een blender.
Schep na 10 minuten de pompoenblokjes even om.
Haal na 15-20 minuten de geroosterde pompoen uit de oven.
Pureer de pompoen met de staafmixer.
Verwarm de honing zo’n 30 sec in magnetron.
Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de pompoenpitten.
Resultaat is nu een smeuïg deeg, hier ga je nu kleine pompoenballetjes van rollen.
Indien je de pompoenballetjes met pompoenpitten wilt maken, dan rol je ze in deze stap door de in stukjes gehakte pompoenpitten.
Zet de pompoenballetjes voor een uurtje in de koelkast om uit te harden.
That’s it; een lekkere gezonde snack van pompoen!
Je kunt er ook voor kiezen om de pompoenblokjes te koken in plaats van in de oven te roosteren. Door het roosteren behoudt de pompoen echter meer van zijn authentieke smaak.
De pompoenballetjes kun je enkele dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.
25 kCal / 3,5 gr Koolhydraten / 0,8 gr Vet / 0,9 gr Eiwit
Portie 1
Aantal porties 0
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.