Verwarm de airfryer voor op 170 graden.
Snijd de champignons en paprika in blokjes.
Op ongeveer 1/3e van de bovenkant snijd je van de bolcourgette het topje af.
Hol de courgette uit door het zachte gedeelte met een lepel te verwijderen, bewaar het vruchtvlees.
Rul het gehakt bruin met het kruidenmengsel naar keuze. Ik koos hier voor een mix van chilivlokken, paprikapoeder, knoflook en mediterrane kruiden. Zet het gehakmengsel apart in een kommetje.
Bak de gesneden champignons kort op hoog vuur, in de pan waarin het gehakt is gebakken.
Voeg de paprikablokjes toe en (een deel van) het vruchtvlees van de courgette. Bak kort mee en zet daarna apart. Bak daarna nog de pijnboompitjes tot ze lichtbruin zijn.
Doe de gebakken groenten en de pijnboompitten bij het gehakt en meng door elkaar. Snijd de cherrytomaatjes in 4 stukken en voeg toe.
Vul de bolcourgette met de vulling. Om ervoor te zorgen dat de courgette mooi blijft tijdens het bakken, kun je de rand van de bolcourgette bestrijken met een beetje olijfolie.
Rasp als laatste wat kaas over de courgettes.
Zet de gevulde bolcourgettes 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.
Bestrijk de binnenkant van het ‘dekseltje’ van de bolcourgette ondertussen ook met wat olijfolie.
Na de 5 minuten doe je het bovenkantje erbij in de airfryer en bak je de courgette nog eens 2 minuten.
Serveer met (geroosterde) tomaatjes, of zoals hierboven beschreven met wat couscous. Ook alles wat niet in de courgettes paste, serveer je gewoon erbij. Lekker!
Ik heb de gevulde bolcourgette gebakken in de airfryer. Uiteraard kan dit ook in een normale heteluchtoven.
314 Kcal / 27 gr Eiwit / 17 gr Vet / 11 gr Koolhydraten
Portie 1
Aantal porties 2
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.