Afdrukopties:

Eenvoudige lemon curd uit de magnetron

Porties1 portieVoorbereidingstijd15 minKooktijd4 minTotale tijd19 min

lemon curd uit de magnetron

Ingrediënten
 110 gr ongezouten roomboter
 5 eieren (3 dooiers en 2 hele eieren)
 100 gr honing
 3 citroenen (rasp + sap)
 snuf zout
Instructies
1

Smelt de ongezouten roomboter in een pannetje of in de magnetron. Zet dit vervolgens apart, zodat het kan afkoelen.

2

Splits bij 3 eieren het eiwit van de dooier: je gebruikt hiervan enkel het eigeel. Doe ze in een grote magnetronbestendige schaal en voeg hier ook de andere 2 eieren bij.

3

Kluts de eieren met een garde en meng ook de honing er doorheen.

4

Was de citroenen schoon en rasp met een fijne rasp de schil. Deze kun je opvangen direct boven de schaal met het ei-honing mengsel.

5

Pers boven de schaal ook de citroenen uit. Doe dit wel via een zeefje, zodat je eventuele pitjes daarmee opvangt.

6

Doe de gesmolten boter bij het ei-citroen mengsel en voeg nog wat zout toe.

7

Zet de schaal in de magnetron en verwarm dit ongeveer 4 minuten op 800 tot 1000 watt. Na elke minuut roer je het even door met de garde. Dit is heel belangrijk omdat je geen klontjes wilt!
De curd wordt snel zichtbaar dikker en het is goed als het na het roeren blijft plakken aan de garde. Omdat elke magnetron anders is, let hier dus goed op. Bij jou kan het dus ook net wat meer of minder dan 4 minuten duren.

8

Giet de hete lemon curd in een weckpot en laat het afkoelen voordat je het verwerkt in andere recepten. Of lepel het gewoon uit de pot ;).

9

Je kunt de citroenpudding een week in de koelkast bewaren – of vries het in!