luchtige omelet - fluffy gebakken omelet spa rood
Categorie, , MoeilijkheidBeginner
Porties1 portie
Voorbereidingstijd4 minKooktijd6 minTotale tijd10 min
Ingrediënten
 2 Eieren
 Peper en zout
 Klontje (room)boter
 2 el bruisend mineraalwater
Benodigdheden
 Koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag
 Kom
 Vork of garde
Instructies

Breek de eieren boven de kom en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

Voeg 1 el bruisend mineraalwater toe (spa rood of elk ander merk) aan het eimengsel. Dit is ongeveer 15ml koolzuurhoudend water.

Klop de eieren los met een vork (of gebruik een garde). Zorg ervoor dat je er geen los eiwit of eigeel meer te zien is en er een klein laagje schuim op te zien is.

Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur. Zodra deze warm is, verdeel je een klontje (room)boter al smeltend over de hele pan.

Giet het eimengsel in de pan en verdeel goed over de bodem door de pan aan alle kanten in een rondje schuin te houden. Houd vervolgens de pan op laag vuur, zodat het ei rustig kan stollen.

Geef het de tijd! Wil je dat de bovenkant nog helemaal zacht is, dan duurt het ongeveer 6 minuten. Wil je ook die iets meer gebakken hebben, draai dan na 6 minuten de omelet nog even om en laat nog een paar minuutjes doorgaren.

Serveer de luchtige omelet apart of met gebakken groenten naar keuze.

Eet smakelijk!

Notities

Behalve voor een fluffy omelet werkt de truc met koolzuurhoudend water ook heel goed om een roerei luchtig te maken!

Voedingswaarden:

315 kcal / 0gr koolhydraten / 15 gr eiwit / 29 gr vet

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 Eieren
 Peper en zout
 Klontje (room)boter
 2 el bruisend mineraalwater
Benodigdheden
 Koekenpan met dikke bodem en antiaanbaklaag
 Kom
 Vork of garde

Directions

Instructies
1

Breek de eieren boven de kom en voeg wat peper en zout naar smaak toe.

2

Voeg 1 el bruisend mineraalwater toe (spa rood of elk ander merk) aan het eimengsel. Dit is ongeveer 15ml koolzuurhoudend water.

3

Klop de eieren los met een vork (of gebruik een garde). Zorg ervoor dat je er geen los eiwit of eigeel meer te zien is en er een klein laagje schuim op te zien is.

4

Verwarm ondertussen een koekenpan op het vuur. Zodra deze warm is, verdeel je een klontje (room)boter al smeltend over de hele pan.

5

Giet het eimengsel in de pan en verdeel goed over de bodem door de pan aan alle kanten in een rondje schuin te houden. Houd vervolgens de pan op laag vuur, zodat het ei rustig kan stollen.

6

Geef het de tijd! Wil je dat de bovenkant nog helemaal zacht is, dan duurt het ongeveer 6 minuten. Wil je ook die iets meer gebakken hebben, draai dan na 6 minuten de omelet nog even om en laat nog een paar minuutjes doorgaren.

7

Serveer de luchtige omelet apart of met gebakken groenten naar keuze.

8

Eet smakelijk!

Notities
9

Behalve voor een fluffy omelet werkt de truc met koolzuurhoudend water ook heel goed om een roerei luchtig te maken!

Voedingswaarden:
10

315 kcal / 0gr koolhydraten / 15 gr eiwit / 29 gr vet

De meest luchtige omelet – fluffy gebakken omelet

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *