Afdrukopties:

Boerenkool pasta met zongedroogde tomaten

Porties3 portiesVoorbereidingstijd5 minKooktijd10 minTotale tijd15 min

Boerenkool pasta met zongedroogde tomaten

Ingrediënten voor 3 personen
 80 gr penne
 300 gr gekruid kipgehakt
 1 rode ui
 1 rode paprika
 80 gr zongedroogde tomaten
 200 gr boerenkool
 20 gr parmezaanse kaas
Instructies
1

Bereid de penne met wat zout in kokend water al dente (ongeveer 10 min).

2

Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin met wat olijfolie het kipgehakt bruin.

3

Snijd de rode ui en de paprika in blokjes en bak enkele minuten mee met aan het kipgehakt.

4

Doe de boerenkool bij het gehaktmengsel en bak mee totdat het volume is gehalveerd.

5

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg toe in de hapjespan. Roer goed door elkaar, zodat alle smaken goed intrekken.

6

Voeg de penne toe aan de gevulde hapjespan - of serveer de penne en het kipgehakt-groentemengsel apart.

7

Verdeel de pasta over de borden en strooi net voor het serveren de parmezaanse kaas erover.

8

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:
9

438 Kcal / 33 gr Koolhydraten / 27 gr Eiwit / 22 gr Vet

Voedingswaarden

Portie 1

Aantal porties 3


Aantal per portie
Calorieën 438
% Dagelijkse waarde *
Totaal vet 22g34%
Totaal koolhydraat 33g11%
Eiwit 27g54%

* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.