Print Options:

Bliss balls: een heerlijke snack van dadels!

Porties1 portieVoorbereidingstijd10 minKooktijd5 minTotale tijd15 min

bliss balls dadels snack

Ingrediënten:
 150 gr dadels (ontpit)
 50 gr ongezoute cashewnoten
 1 el cacaopoeder
 1 el kokosrasp
Benodigdheden:
 Keukenmachine of staafmixer
Instructies:
1

Laat de dadels 10 minuten weken in kokend water. Ontpit en ontvel de dadels vervolgens.

2

Zet alvast een bakje klaar met het kokosrasp en een ander bakje met het cacaopoeder.

3

Maal de noten in een keukenmachine fijn. In deze stap bepaal je de structuur van de dadelballetjes. Wil je nog de bite van de nootjes? Zorg er dan voor dat je het maalt tot kleine stukjes en niet helemaal fijn maalt.

4

Voeg de dadels toe aan de gemalen cashewnoten. Zorg dat je de keukenmachine lang genoeg laat mixen zodat er een kleffe structuur ontstaat.

5

Rol kleine balletjes van het noten-dadel mengsel. Blijft het deeg teveel plakken? Maak je handen dan een beetje vochtig met water.

6

Rol de dadelballetjes door het kokos en/of cacaopoeder. Ik vind nou eenmaal alles lekker, dus ik koos ervoor om 5 balletjes zonder topping te doen, ook voor 5 dadelballetjes met kokosrasp te gaan en de overgebleven bliss balls heb ik door het cacaopoeder gerold.

7

Zet de balletjes minimal een uur in de koelkast en laat ze opstijven. Je kunt ze dus ook gerust al ’s avonds maken en de volgende dag meenemen als tussendoortje.

8

Geniet van dit heerlijke healthy tussendoortje!

Notities:
9

Kokosrasp en cacaopoeder zijn slechts enkele voorbeelden van topping voor de bliss balls. Wat dacht je bijvoorbeeld van hagelslag, pistache of geroosterd sesamzaad? Probeer dus uit wat je zelf lekker vindt!

10

Hou je niet zo van cashewnoten? Je kunt de bliss balls ook gerust maken met andere noten zoals hazelnoten of pecannoten!