Week de gelatine in koud water.
Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Knijp de gelatine uit. Verwarm het bietensap en los de gelatine erin op.
Pureer de bloemkool met de zure room tot een mousse. Schep het bietensap en de cayennepeper erdoor.
Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en laat het folie een beetje overhangen. Verdeel een laag mousse van circa 1,5 cm dik over de ovenschaal. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Steek met het uitsteekvormpje een rondje (of vierkant zoals in mijn geval) uit het roggebrood.
Rooster de ham krokant in een droge, hete koekenpan.
Verwijder het bovenste folie van de mousse en trek de mousse met behulp van de onderste laag folie uit de schaal.
Steek rondjes uit de mousse en leg ze op de roggebroodcirkels.
Plaats een stuk geroosterde ham op de bieten-bloemkoolmousse torentjes en garneer met bieslook.
Eet smakelijk!
80 kcal / 8 gr koolhydraten / 4 gr eiwit / 3 gr vet
Portie 1
Aantal porties 0
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.