Bietjes-bloemkoolmousse torentje met ham
Categorie, MoeilijkheidIntermediate
Bietjes-bloemkoolmousse torentje met ham
Porties12 porties
Voorbereidingstijd25 minKooktijd3 hrsTotale tijd3 hrs 25 min
Ingrediënten
 6 blaadjes gelatine
 500 gr bloemkool in roosjes
 100 ml bietensap
 125 ml crème fraîche
 1 mespunt paprikapoeder
 6 sneeën roggebrood
 4 plakken rauwe ham
 bieslook (fijngehakt)
Benodigdheden
 Uitsteekvormpjes
 Vershoudfolie
 Ovenschaal
Instructies

Week de gelatine in koud water.

Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

Knijp de gelatine uit. Verwarm het bietensap en los de gelatine erin op.

Pureer de bloemkool met de zure room tot een mousse. Schep het bietensap en de cayennepeper erdoor.

Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en laat het folie een beetje overhangen. Verdeel een laag mousse van circa 1,5 cm dik over de ovenschaal. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Steek met het uitsteekvormpje een rondje (of vierkant zoals in mijn geval) uit het roggebrood.

Rooster de ham krokant in een droge, hete koekenpan.

Verwijder het bovenste folie van de mousse en trek de mousse met behulp van de onderste laag folie uit de schaal.

Steek rondjes uit de mousse en leg ze op de roggebroodcirkels.

Plaats een stuk geroosterde ham op de bieten-bloemkoolmousse torentjes en garneer met bieslook.

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per stuk

80 kcal / 8 gr koolhydraten / 4 gr eiwit / 3 gr vet

Ingrediënten

Ingrediënten
 6 blaadjes gelatine
 500 gr bloemkool in roosjes
 100 ml bietensap
 125 ml crème fraîche
 1 mespunt paprikapoeder
 6 sneeën roggebrood
 4 plakken rauwe ham
 bieslook (fijngehakt)
Benodigdheden
 Uitsteekvormpjes
 Vershoudfolie
 Ovenschaal

Directions

Instructies
1

Week de gelatine in koud water.

2

Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.

3

Knijp de gelatine uit. Verwarm het bietensap en los de gelatine erin op.

4

Pureer de bloemkool met de zure room tot een mousse. Schep het bietensap en de cayennepeper erdoor.

5

Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en laat het folie een beetje overhangen. Verdeel een laag mousse van circa 1,5 cm dik over de ovenschaal. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

6

Steek met het uitsteekvormpje een rondje (of vierkant zoals in mijn geval) uit het roggebrood.

7

Rooster de ham krokant in een droge, hete koekenpan.

8

Verwijder het bovenste folie van de mousse en trek de mousse met behulp van de onderste laag folie uit de schaal.

9

Steek rondjes uit de mousse en leg ze op de roggebroodcirkels.

10

Plaats een stuk geroosterde ham op de bieten-bloemkoolmousse torentjes en garneer met bieslook.

11

Eet smakelijk!

Voedingswaarde per stuk
12

80 kcal / 8 gr koolhydraten / 4 gr eiwit / 3 gr vet

Bietjes-bloemkoolmousse torentje