Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de havermout in de keukenmachine tot havermeel. Je kunt ervoor kiezen om het heel grof te houden of het juist langer in de keukenmachine te doen, zodat het heel fijne meel wordt. Dit bepaalt uiteraard ook de structuur van de cupcake.
Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de noten en paaseitjes, bij het meel.
Schep 1 eetlepel van het beslag in de cupcake vormpjes, zodat je het bodempje bedekt hebt.
Zet dan in het midden een paaseitje en schep daaroverheen de rest van het mengsel.
Versier de bovenkant van de cupcakes met enkele noten naar keuze. Ik gebruikte zelf een mix van amandelen, cashewnoten en pompoenpitten.
Bak de bananenbrood cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Let op, elke oven is anders. Ik haalde mijn paasei cupcakes zelf na 19 minuten uit de oven.
Haal de bananenbrood cupcakes uit de bakvorm en laat ze een half uur afkoelen, zodat de chocolade weer wat kan stollen.
Serveer de paasei cupcakes tijdens het paasontbijt en wacht op de blije gezichten aan tafel zodra ze zien dat er een paasverrassing in verstopt zit! :-)
Warm zijn de paasei cupcakes uiteraard ook erg lekker, maar dan is de chocolade in het midden nog wel volledig gesmolten. Het kan dus een bewuste keuze zijn om ze wel of niet warm te serveren! :-)
Portie 1
Aantal porties 0
* Percentage dagelijkse waarden zijn gebaseerd op een 2000 caloriedieet. Je dagelijkse waarde kan hoger of lager zijn, afhankelijk van je caloriebehoefte.