Pompoencurry met broccolirijst en naanbrood

Ben je ondertussen ook toe aan een beetje buitenland? Haal dan vanavond Azië gewoon in huis met een lekkere curry! Deze pittige pompoencurry zit boordevol met groenten. Lees snel verder voor het recept!

Veel mensen vinden een curry het ideale gerecht tijdens wat druilerige dagen, maar wat mij betreft kan het altijd wel – ik vind het heerlijk comfortfood en er zijn eindeloos veel variaties op te bedenken. Deze pompoencurry is wel redelijk pittig, dus mocht je daar niet zo van houden dan kun je gerust wat extra kokosmelk toevoegen. Dit maakt het wat romiger en daardoor ook minder pittig. Andere opties zijn om er in verhouding meer broccolirijst bij te eten of door er nog een yoghurtdip bij te serveren.

Koolhydraatarme curry met veel groenten

Behalve pompoen voeg je aan de curry ook nog bloemkool en ui toe. En door het te serveren met broccolirijst in plaats van normale rijst, kom je aan ruim 300 gram groenten per persoon. Deze pompoencurry past daarmee ook heel goed in een koolhydraatarm dieet. En laat je de naanbroodjes achterwege (wat ik niet zou doen overigens, want het is wel erg lekker ;-), dan is het écht helemaal lowcarb. Uiteraard is het ook mogelijk om de kipfilet weg te laten, of te vervangen, om het recept vegetarisch te maken.

Snelle pompoencurry

Eerlijk is eerlijk, sinds ik mama ben sta ik veel minder in de keuken om nieuwe recepten te bedenken en goed uit te werken dan voorheen. Het is toch iets minder gemakkelijk om jezelf een paar uur af te zonderen dan voorheen. Gelukkig zet je deze warme pompoencurry in ongeveer een half uur op tafel. Dus houd je nog genoeg tijd over voor alle andere dingen!

Categorie, MoeilijkheidBeginner

Porties3 porties
Voorbereidingstijd15 minKooktijd20 minTotale tijd35 min

Ingrediënten voor 3 personen
 450 gr pompoenblokjes
 200 gr bloemkool
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook
 300 gr kipfilet
 200 ml kokosmelk
 1 basis voor boemboe rode curry
 300 gr broccolirijst
 3 el olijfolie
 3 mini naanbroodjes

Instructies

Tref eerst de voorbereidingen: Snijd de kipfilet in blokjes. Haal enkele roosjes van de bloemkool en snijd deze in platte schijven. Snijd de rode ui en dunne ringen en de knoflook fijn.

Indien je zelf broccolirijst maakt; snijd de broccoli eerst in roosjes en maal in een keukenmachine fijn tot rijst. Dit kun je het beste doen in de pulserende stand.

Verwarm de diepvries pompoenblokjes volgens de verpakking in de magnetron of indien je verse blokjes gebruikt, kook ze dan in de pan in 12-15 min gaar.

Verwarm 2 el olie in een hapjespan en bak daarin de kipfilet bruin. Voeg na enkele minuten ook de rode ui en gesneden knoflook toe.

Voeg de boemboe en kokosmelk toe en roer alles goed door zodat alle currypasta goed verdeeld is. Bak dit 1 minuut mee.

Voeg dan ook de bloemkoolroosjes en pompoenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.

Stoof het daarna zo’n 8-10 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Roer de curry regelmatig door.

Verwarm ondertussen in een andere pan 1 el olie en roerbak daarin in 7 minuten de broccolirijst gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Ik gebruikte de mini naanbroodjes, die verwarm je in slechts 4 min in de oven.

Schep de curry in diepe borden en verdeel de broccolirijst ernaast. Serveer met het naanbrood om lekker te kunnen dippen.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon

560 Kcal / 16 gr Koolhydraten / 30 gr Vet / 30 gr Eiwit

Ingrediënten

Ingrediënten voor 3 personen
 450 gr pompoenblokjes
 200 gr bloemkool
 1 rode ui
 2 teentjes knoflook
 300 gr kipfilet
 200 ml kokosmelk
 1 basis voor boemboe rode curry
 300 gr broccolirijst
 3 el olijfolie
 3 mini naanbroodjes

Directions

Instructies
1

Tref eerst de voorbereidingen: Snijd de kipfilet in blokjes. Haal enkele roosjes van de bloemkool en snijd deze in platte schijven. Snijd de rode ui en dunne ringen en de knoflook fijn.

2

Indien je zelf broccolirijst maakt; snijd de broccoli eerst in roosjes en maal in een keukenmachine fijn tot rijst. Dit kun je het beste doen in de pulserende stand.

3

Verwarm de diepvries pompoenblokjes volgens de verpakking in de magnetron of indien je verse blokjes gebruikt, kook ze dan in de pan in 12-15 min gaar.

4

Verwarm 2 el olie in een hapjespan en bak daarin de kipfilet bruin. Voeg na enkele minuten ook de rode ui en gesneden knoflook toe.

5

Voeg de boemboe en kokosmelk toe en roer alles goed door zodat alle currypasta goed verdeeld is. Bak dit 1 minuut mee.

6

Voeg dan ook de bloemkoolroosjes en pompoenblokjes toe en breng het geheel aan de kook.

7

Stoof het daarna zo’n 8-10 minuten op laag vuur met een deksel op de pan. Roer de curry regelmatig door.

8

Verwarm ondertussen in een andere pan 1 el olie en roerbak daarin in 7 minuten de broccolirijst gaar. Breng op smaak met peper en zout.

9

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Ik gebruikte de mini naanbroodjes, die verwarm je in slechts 4 min in de oven.

10

Schep de curry in diepe borden en verdeel de broccolirijst ernaast. Serveer met het naanbrood om lekker te kunnen dippen.

11

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per persoon
12

560 Kcal / 16 gr Koolhydraten / 30 gr Vet / 30 gr Eiwit

Pompoencurry met veel groenten

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *