Pompoensoep – pittig en kruidig

Dat de herfst inmiddels zijn intrede heeft gedaan is wel duidelijk: non-stop regen (okay, voor m’n gevoel dan), sneller donker en een stuk kouder. Maar toch word ik ook heel blij van de herfst, want de pompoen is weer volop verkrijgbaar. En dat betekent: pompoensoep! 

Zoek op Google naar pompoensoep en je vindt er talloze varianten. Waarom is mijn recept voor pompoensoep anders? Door het gebruik van de kruidenmix komijn, chili en kerrie krijg je een heerlijke pittige pompoensoep. Verder is het een héél eenvoudig recept, dus ideaal als je in korte tijd een verse soep op tafel wilt zetten.

Voor het recept gebruik ik voorgesneden pompoen. Eerlijk is eerlijk, ik kies alleen voor de pompoenstukjes omdat het zo lekker makkelijk is. Ik heb ze gekocht bij de Albert Heijn, daar zijn het stukje bolronde pompoen. Geen garanties, maar waarschijnlijk kun je de soep ook wel van flespompoen maken.

Het recept is genoeg voor drie personen. Zelf kies ik er altijd voor om een paar porties in bakjes in te vriezen, zodat ik op het werk een lekkere, lichte lunch met pompoensoep heb!

 

Pittige pompoensoep
Porties: 3
met pompoenpitten
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
15 min
Ingrediënten
  1. 400 gram pompoenblokjes
  2. 1 rode ui
  3. 2 teentjes knoflook
  4. 2 tabletten groentebouillon
  5. 900 ml water
  6. 2 theelepel kerrie
  7. 1,5 theelepel komijn
  8. 1,5 theelepel chili
  9. 1 el pompoenpitten
  10. Evt: (kook)room
Benodigdheden
  1. Soeppan
  2. Blender of staafmixer
Instructies
  1. Indien je geen voorgesneden pompoenblokjes hebt gekocht, begin dan met het snijden van de pompoen tot kleinere stukjes.
  2. Kook het water.
  3. Snijd de rode ui en fruit deze aan in een soeppan. Pers de knoflook en fruit kort mee met de ui.
  4. Voeg de pompoenblokjes toe en bak de pompoen zo’n 3-4 minuten.
  5. Hierna voeg je het kokend water toe aan de groenten. Doe ook de bouillonblokjes erbij.
  6. Breng de soep aan de kook en laat deze zo’n 10 minuten doorkoken.
  7. Voeg de kruiden toe. Let op: houd je wel van kruidig maar niet zo van pittig, kies er dan voor om eerst wat minder chilipoeder toe te voegen. Hou je van extra pittig? Dan kun je natuurlijk ook extra toevoegen! 🙂 Roer goed door.
  8. Giet over in de blender, of pureer de groenten met een staafmixer in de soeppan.
  9. Garneer de soep met de pompoenpitten en serveer het eventueel met (kook)room (niet meegenomen in onderstaande voedingswaarden). Smakelijk!
Voedingswaarden per portie (bij drie personen)
  1. 60,5 Kcal / 2,8 gr Eiwit / 1,4 gr Vet / 7,6 gr Koolhydraten
Foodiemind https://www.foodiemind.nl/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *