Peren kwarkcake recept

Het recept voor deze peren kwarkcake is perfect voor iedereen die begint met bakken. Het is namelijk heel eenvoudig te maken, je hebt er zelfs geen keukenmachine of mixer nodig! Dus waar wacht je nog op? Bakken maar!

Omdat de smaak van de kwark mij heel erg doet denken aan perenijsjes vind ik de cake goed passen bij de zomer, terwijl peren & kaneel baksels vaak in het najaar worden gemaakt. Dus eigenlijk kan de perencake gewoon het hele jaar door ;).

Eet de cake lekker als tussendoortje, of ga voor de ultieme verwennerij: serveer de peren kwarkcake als nagerecht met een bolletje kaneelijs! Je snijdt uit de peren kwarkcake ongeveer 12 plakken.

Perencake recept

Goh, reken maar dat je jezelf tegenkomt als je een nieuw recept uitwerkt terwijl je hoogzwanger bent ;). Maar toen ik de Lindahls Kvarg perenkwark voor het eerst had geproefd, kreeg ik echt meteen het idee voor deze peren kwarkcake in mijn hoofd. En dus moést ik er wel mee aan de slag tijdens mijn verlof! De eerste poging was helaas totaal mislukt (drama!), maar gelukkig was de 2e versie wel geslaagd.

Je kunt de peer overigens ook vervangen door ander vrucht voor een lekker stuk fruitcake. Voor de smaak is het wel handig als de kwark ook in die smaak verkrijgbaar is, dus wat dacht je van een heerlijke appel kwarkcake of perzik kwarkcake?

Categorie, MoeilijkheidBeginner

peren kwarkcake

Porties12 porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd40 minTotale tijd50 min

Ingrediënten
 325 gr perenkwark Lindahls Kvarg
 250 gr patentbloem
 2 eieren
 2 peren
 40 gr kokosolie
 3 tl kaneel
 1 tl suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 zakje baksoda
 citroensap
 zout
 optioneel: 15 gr rozijnen
Benodigdheden
 cakevorm
 oven
 beslagkom

Instructies

Ter voorbereiding verwarm je de oven voor op 175 graden en doe je bakpapier in de cakevorm. Geen bakpapier? Invetten van de cakevorm kan natuurlijk ook.

Laat de kokosolie smelten in magentron of in een pannetje en laat het vervolgens afkoelen.

Schil de peren en snijd ze in schijven. Meng in een kommetje 1 tl kaneel en 1 tl suiker met de peerschijfjes, druppel er vervolgens wat citroensap overheen en zet apart.

Klop in een vetvrije beslagkom de eieren met de kwark en kokosolie door elkaar.

Voeg de patentbloem, kaneel, vanillesuiker, baking soda en zout toe en mix het geheel tot een glad beslag. Ik deed dit gewoon met een lepel.

Roer eventueel de rozijnen door het beslag van de kwarkcake.

Verdeel het beslag in tweeën en doe de helft van het deeg in de cakevorm.

Plaats de helft van de perenschijven over het beslag en druk ze lichtjes aan.

Doe vervolgens de andere helft van het beslag in de cakevorm. Let op, het deeg is wat plakkerig dus gebruik hiervoor twee lepels zodat je het wat kunt aandrukken.

Verdeel vervolgens de rest van de perenschijfjes over de cake.

Plaats de peren kwarkcake voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Controleer met een cakeprikker of deze gaar is. Laat de peren kwarkcake afkoelen op een bakrooster.

Eet smakelijk!

Notities

Maak de oven niet eerder dan 30 minuten open om te controleren, hierdoor kan je cake gaan inzakken.

Elke oven is anders, dus hou goed in de gaten of het bij jou niet te hard gaat. Mocht de cake te snel bruin worden, dan kun je de bovenkant na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.

Een cake met zuivel is minder lang houdbaar dan een cake met boter. Je kunt de peren kwarkcake zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden per plak perencake

202 kcal / 43 gr koolhydraten / 8 gr eiwit / 5 gr vet

Ingrediënten

Ingrediënten
 325 gr perenkwark Lindahls Kvarg
 250 gr patentbloem
 2 eieren
 2 peren
 40 gr kokosolie
 3 tl kaneel
 1 tl suiker
 1 zakje vanillesuiker
 1 zakje baksoda
 citroensap
 zout
 optioneel: 15 gr rozijnen
Benodigdheden
 cakevorm
 oven
 beslagkom

Directions

Instructies
1

Ter voorbereiding verwarm je de oven voor op 175 graden en doe je bakpapier in de cakevorm. Geen bakpapier? Invetten van de cakevorm kan natuurlijk ook.

2

Laat de kokosolie smelten in magentron of in een pannetje en laat het vervolgens afkoelen.

3

Schil de peren en snijd ze in schijven. Meng in een kommetje 1 tl kaneel en 1 tl suiker met de peerschijfjes, druppel er vervolgens wat citroensap overheen en zet apart.

4

Klop in een vetvrije beslagkom de eieren met de kwark en kokosolie door elkaar.

5

Voeg de patentbloem, kaneel, vanillesuiker, baking soda en zout toe en mix het geheel tot een glad beslag. Ik deed dit gewoon met een lepel.

6

Roer eventueel de rozijnen door het beslag van de kwarkcake.

7

Verdeel het beslag in tweeën en doe de helft van het deeg in de cakevorm.

8

Plaats de helft van de perenschijven over het beslag en druk ze lichtjes aan.

9

Doe vervolgens de andere helft van het beslag in de cakevorm. Let op, het deeg is wat plakkerig dus gebruik hiervoor twee lepels zodat je het wat kunt aandrukken.

10

Verdeel vervolgens de rest van de perenschijfjes over de cake.

11

Plaats de peren kwarkcake voor 40 minuten in de voorverwarmde oven.

12

Controleer met een cakeprikker of deze gaar is. Laat de peren kwarkcake afkoelen op een bakrooster.

13

Eet smakelijk!

Notities
14

Maak de oven niet eerder dan 30 minuten open om te controleren, hierdoor kan je cake gaan inzakken.

15

Elke oven is anders, dus hou goed in de gaten of het bij jou niet te hard gaat. Mocht de cake te snel bruin worden, dan kun je de bovenkant na 30 minuten afdekken met aluminiumfolie.

16

Een cake met zuivel is minder lang houdbaar dan een cake met boter. Je kunt de peren kwarkcake zo’n 3 dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden per plak perencake
17

202 kcal / 43 gr koolhydraten / 8 gr eiwit / 5 gr vet

Peren kwarkcake recept

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *