Geen zin om te koken met deze warme dagen? Je bent niet de enige! Deze pastasalade is koud het lekkerst, wat betekent dat je het gerust al een dag eerder kunt klaarmaken. Dan hoef je het ’s avonds alleen nog maar te serveren en te genieten van deze kleurrijke salade. Smakelijk!

Zomerse pastasalade
2017-06-18 21:28:47

Porties: 2
met tonijn en radijsjes
Print
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
10 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
- 100 gram veldsla
- 2 tomaten
- 1 puntpaprika
- 10 radijsjes (1 bosje)
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eetlepels Skyr of Griekse yoghurt
- 1 blikje tonijn op water
- 50 gram volkoren penne
Benodigdheden
- Slabestek + schaal
- Kom
Instructies
- Kook de penne in ongeveer 10 min beetgaar. Giet af en laat afkoelen.
- Snijd de tomaten, paprika, radijsjes, komkommer en rode ui in stukken.
- Laat de tonijn uitlekken en voeg de Skyr toe, mix goed zodat er een romige tonijnmengsel ontstaat.
- Meng de tonijn met de penne, hierdoor wordt de tonijn automatisch goed verdeeld over je salade.
- Verdeel de veldsla over de borden en voeg de groenten en tonijnpasta toe.
- Geniet!
Notities
- Grote eter? Kook dan wat extra penne, 75 gram pasta per persoon is normaal zelfs. In dit recept is het echter slechts een kleine toevoeging en ligt de nadruk op een grote hoeveelheid groenten per persoon.
Voedingswaarden per persoon
- 263 Kcal / 27,4 gr Eiwit / 15 gr Vet / 30,6 gr Koolhydraten
Foodiemind https://www.foodiemind.nl/

Add a Comment