Deze kerst hadden we besloten om allemaal een van de gangen voor het kerstdiner te bereiden, en ik mocht het dessert doen. Dat werd deze oreo trifle met onder andere chocolademousse en rode vruchten. Mooi, lekker & feestelijk; deze trifle heeft alles wat je van een kerstdessert mag verwachten!
Soms heb je van die recepten, die moét je gewoon met anderen delen. Ondanks dat de kerst al voorbij is en dit recept dus een beetje als mosterd na de maaltijd komt, kan ik het niet laten om deze oreo trifle online te zetten. Want dit dessert is ook gewoon erg lekker (en ook erg ongezond 😉 ) op alle andere dagen. Of zoek je nog een speciaal gerecht voor oud & nieuw? Dan heb je het gevonden!
Voor het kerstdiner heb ik de oreo trifle geserveerd in een wijnglas om het net wat extra feestelijk te maken, maar in een gewoon schaaltje smaakt het vast net zo lekker ;-).


- 150 gram pure chocolade
- 125 ml slagroom
- 150 gram vanille-ijs
- 1 el Amaretto
- 4-6 Oreo koekjes
- Rode vruchten; vers of diepvriesfruit
- Pannen voor au bain-marie
- Handmixer
- Klop in een vetvrije kom de slagroom stijf.
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Haal de pan van het vuur en laat een minuutje afkoelen.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de chocolade, zodat het luchtig blijft.
- Doe het vanille-ijs in een kom en voeg een scheutje Amaretto toe aan het ijs. Meng goed door elkaar. Voor een alcoholvrije variant laat je deze stap natuurlijk achterwege :).
- Doe een deel van de rode vruchten onderin het wijnglas.
- Schep hier wat chocolademousse bovenop, en daarboven en schep van het Amaretto vanille-ijs.
- Verkruimel de oreo-koekjes en strooi over het ijslaagje.
- Als laatste voeg je nog wat fruit bovenop toe en klaar is je oreo trifle met rode vruchten en chocolademousse!
- Voedingswaarden per portie (o.b.v. 5 personen)
- 377 Kcal / 4,3 gr Eiwit / 23,2 gr Vet / 34 gr Koolhydraten
Add a Comment