Linzensalade met gerookte zalm

Op mijn Instagram account deelde ik een foto van een gemakkelijke linzensalade met gerookte zalm met de vraag of ik het recept moest uitwerken voor op het blog – het antwoord was bijna 100% ja! Daarom hierbij het mega gemakkelijke 5 minuten recept voor deze linzensalade.

Een peulvrucht die steeds meer in opkomst is, is de linze. Heel terecht ook, want het is geschikt is als vleesvervanger, goedkoop en linzen zijn ook nog eens super veelzijdig. Ik had al eens linzensoep en linzensalade op, maar nog nooit zelf gemaakt. Daar moest dus verandering in komen!

Je kent de struggle vast wel: waar moet je beginnen als je nog nooit met een voor jou nieuw ingrediënt hebt gekookt? In plaats van zelf gedroogde linzen te koken en een mix te proberen te maken voor de perfecte dressing, besloot ik aan de slag te gaan met de Italiaanse saladeverrijker van Hak! Je hoort het goed, gewoon uit een zakje dus. Daarmee wordt dit recept officieel de gemakkelijkste die ik tot nu toe heb gedeeld! 😉 In de saladeverrijker zit behalve linze ook stukjes zongedroogde tomaat en wortel, plus een dressing.

Deze linzensalade met gerookte zalm is gezond met goede vetten, veel vezels en eiwitten. Daarnaast is het klaar in 5 minuten, wat wil je nou nog meer?

linzensalade gerookte zalm recept
linzensalade gerookte zalm recept

MoeilijkheidBeginner

Porties2 porties

Ingrediënten voor 2 personen
 1 zak (200 gram) Hak Italiaanse saladeverrijker
 1 zak (85 gram) rucola sla
 1 avocado
 100 gr gerookte zalm

Instructies (geen moeilijk stappenplan dit keer!)

Snijd de avocado en gerookte zalm in plakjes

Laat de saladeverrijker iets uitlekken (persoonlijk vind ik het anders te nat)

Verdeel de rucola sla over de borden en daarbovenop de zalm, avocado en linzenmix.

Eet smakelijk!

Notities

Serveer met een lekker verse foccacia om in de Italiaanse sfeer te blijven.

Voedingswaarden per persoon

322 kcal / 19 gram koolhydraten / 17 gram eiwit / 22 gram vet

Ingrediënten

Ingrediënten voor 2 personen
 1 zak (200 gram) Hak Italiaanse saladeverrijker
 1 zak (85 gram) rucola sla
 1 avocado
 100 gr gerookte zalm

Aanwijzingen

Instructies (geen moeilijk stappenplan dit keer!)
1

Snijd de avocado en gerookte zalm in plakjes

2

Laat de saladeverrijker iets uitlekken (persoonlijk vind ik het anders te nat)

3

Verdeel de rucola sla over de borden en daarbovenop de zalm, avocado en linzenmix.

4

Eet smakelijk!

Notities
5

Serveer met een lekker verse foccacia om in de Italiaanse sfeer te blijven.

Voedingswaarden per persoon
6

322 kcal / 19 gram koolhydraten / 17 gram eiwit / 22 gram vet

Linzensalade met gerookte zalm

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *