Kerstboom pannenkoekjes met spinazie

Nog één week en dan is het kerstmis! Terwijl iedereen al bezig is met de voorbereidingen voor het kerstdiner, duik ik nog in de inspiratie voor een gezonde kerstlunch of -brunch. Groene kerstboom pannenkoekjes, dat is pas echt leuk & lekker!

Deze kerstboom pannenkoekjes zijn gemaakt met bladspinazie, waardoor ze die mooie groene kleur krijgen zoals hoort bij een kerstboom. En ook helemaal kidsproof, want hiermee krijgen ze direct al een portie groenten binnen! Toch wat beter dan die chocolade kerstkransjes. 😉 

Kerstboom pannenkoekjes
Torentje van spinazie pannenkoeken
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
10 min
Bereidingstijd
20 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
  1. 100 ml amandelmelk (ongezoet)
  2. 50 gr zelfrijzend bakmeel
  3. 2 eiwitten
  4. 1 eidooier
  5. 3 handjes bladspinazie
  6. Snufje zout
  7. 1 aardbei
  8. Poedersuiker
  9. Bakboter
Benodigdheden
  1. Koekenpan
  2. Blender of staafmixer
  3. Garde of elektrische mixer
  4. 2 vetvrije beslagkommen
Instructies
  1. Splits de twee eieren. Houd van 1 ei de dooier apart.
  2. Klop de eiwitten stijf. Controleer of je de beslagkom op z’n kop kan houden, zonder dat het eiwit eruit valt. Dan is het eiwit goed opgeklopt.
  3. Doe in de blender de eidooier, de amandelmelk en het zelfrijzend bakmeel. Mix het geheel tot er een klontvrij beslag ontstaat.
  4. Voeg dan de spinazie toe aan het beslag. Dit mag ook iets meer of minder dan 3 handjes zijn, afhankelijk van hoe groen je de pannenkoekjes wilt hebben.
  5. Giet het beslag vanuit de blender in een andere beslagkom dan waarin het eiwit al zit.
  6. Spatel nu luchtig het opgeklopte eiwit door het groene pannenkoekbeslag.
  7. Verwarm een koekenpan en laat hierin wat boter smelten.
  8. Schep wat beslag in de koekenpan. Dit mag best een dikkere laag beslag zijn, door het opgeklopte eiwit blijft de pannenkoek luchtig. Begin met de grootste pannenkoek, en maak de spinazie pannenkoekjes zo steeds kleiner.
  9. Bak de pannenkoek enkele minuten tot de bovenkant droog is en keer dan om. Herhaal om de pannenkoek ook aan de andere kant gaar te bakken.
  10. Stapel de spinazie pannenkoekjes op tot een kerstboom torentje.
  11. Verwijder het kroontje van de aardbei en zet de aardbei op z’n kop, als piek op de kerstboom pannenkoekjes.
  12. Is jouw kerstboom toe aan wat sneeuw op de takken? Strooi dan wat poedersuiker of de pannenkoekenstapel voor een finishing touch.
Voedingswaarden per kerstboom torentje
  1. 404 Kcal / 18 gr Eiwit / 20 gr Vet / 39 gr Koolhydraten
Foodiemind https://www.foodiemind.nl/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *