Hüttenkäse pannenkoekjes

In het weekend start ik vaak de dag met iets extra lekkers. Dan kies ik voor een brunch, want zo kan ik ook het caloriebudget van twee maaltijden combineren. Eén van mijn favoriete weekendontbijtjes is pannenkoeken, zowel zoet als hartig altijd een aanrader! Vandaag op de blog het recept voor hartige hüttenkäse pannenkoekjes.

Mensen die me goed kennen weten dat ik ontzettend van hüttenkäse hou. De reden? Het kan eigenlijk overal bij! Hüttenkäse is een kaassoort (wordt ook wel cottage cheese genoemd) met een heel milde, frisse smaak. Daardoor kun je het eigenlijk combineren met alles wat je lekker vindt en is het te gebruiken zowel op brood als in salades of zelfs in pasta gerechten. Hüttenkäse is laag in vetten en koolhydraten en rijk aan eiwitten, ik ben fan!

Deze hüttenkäse pannenkoekjes zijn dus hartig, maar je kunt er ook een zoeter brunchgerecht van maken door toppings toe te voegen zoals vers fruit, honing of chocopasta.

Hüttenkäse pannenkoekjes
Porties: 1
met havermeel
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Voorbereidingstijd
5 min
Bereidingstijd
5 min
Totale tijd
10 min
Ingrediënten
 1. 30 gram havermeel
 2. 1 ei
 3. 100 gram hüttenkäse
 4. (Kokos)olie
Benodigdheden
 1. Koekenpan
 2. Blender/staafmixer
Instructies
 1. Om havermeel te krijgen hoef je geen duur pak uit de supermarkt te kopen. Kies voor normale havermoutvlokken, weeg het af en maal de havermout in een blender / met een staafmixer tot de vlokken havermeel zijn geworden.
 2. Klop het ei los.
 3. Meng het ei met de hüttenkäse en voeg daarna ook het havermeel toe.
 4. Verwarm een koekenpan en laat de (kokos)olie smelten.
 5. Giet het beslag in de koekenpan en bak er 2-4 pannenkoekjes van, afhankelijk van de grootte.
 6. Serveer eventueel met toppings naar keuze.
 7. Smakelijk!
Notities
 1. Je kunt met de verhoudingen havermoutmeel en hüttenkäse naar smaak variëren. Zo heb ik op onderstaande foto's bij de linkse wat meer havermeel gebruikt en bij de rechtse meer hüttenkäse.
Voedingswaarden
 1. 287 Kcal / 23,5 gr Eiwit / 11,6 gr Vet / 20,5 gr Koolhydraten
Foodiemind https://www.foodiemind.nl/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *