Havermout ontbijt cups

Met havermout ontbijten is altijd een goed idee. Maar in plaats van een standaard bakje havermout kun je deze ontbijtgranen ook verwerken in een mooi ontbijtje. Deze granola cups doen het trouwens ook héél goed tijdens de feestdagen, daarom speciaal voor de Pinksterbrunch nu online!

Leef je uit met de toppings en maak er je eigen ontbijtje van!

Havermout ontbijt cups
Porties: 5
met toppings naar keuze
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Voorbereidingstijd
15 min
Bereidingstijd
15 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten voor 5 stuks
  1. 50 gr havermout
  2. 1 banaan
  3. 1 tl cacaopoeder
Benodigdheden
  1. Oven
  2. Muffinvorm
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een muffinvorm in (ik gebruik een siliconen vorm, om de cups er gemakkelijk uit te halen).
  3. Prak in een kommetje de banaan fijn.
  4. Voeg de havermout en cacaopoeder aan de geprakte banaan toe.
  5. Verdeel het mengsel over de muffinvorm. Druk het stevig aan tegen de randen en bodem, hiervoor kun je ook eventueel een klein drinkglas gebruiken.
  6. Laat de vormpjes 10 min opstijven in de koelkast en bak ze dan 15 min in de voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.
  7. Laat de cups volledig afkoelen.
  8. Serveer met yoghurt/kwark en toppings naar keuze.
Notities
  1. Iedere oven is anders, hou dus goed in de gaten of de cups niet verbranden of nog iets langer moet bakken.
  2. Voedingswaarden per portie (1 ontbijt cup, zonder kwark en toppings)
  3. 67 Kcal / 2 gr Eiwit / 1,1 gr Vet / 11,5 gr Koolhydraten
Foodiemind https://www.foodiemind.nl/

 

Laat een reactie achter