Gevulde bolcourgette met gehakt

Makkelijk, gezond en lekker. Dat is altijd een mooie combi als basis voor een gerecht! Het recept voor deze gevulde bolcourgette voldoet aan die voorwaarden!

Het meest ideale aan het maken van dit recept, is dat het eigenlijk een eenpansgerecht is. Alles wat even kort voorgebakken wordt kan namelijk in dezelfde koekenpan! Gewoon allemaal na elkaar, zo bak je de groenten bijvoorbeeld in het restje vet van het gehakt.

Gevulde courgette maken

Voor dit recept kocht ik een mooie bolcourgette, gevonden bij de Lidl. Helaas is de bolcourgette niet bij elke supermarkt verkrijgbaar, maar gelukkig kun je er ook een gewone gevulde courgette van maken. De kleur en smaak zijn identiek, alleen de vorm is anders. Dus ook het recept blijft verder hetzelfde :-).

Dit gerecht maakte ik op een dag dat ik geen zin had in aardappelen of rijst. Het is daardoor een licht recept geworden en past goed in een koolhydraatarm dieet. Wil je toch wat extra erbij? Serveer de gevulde courgette dan met wat couscous. Past er qua smaak perfect bij en kun je zowel door het gehakmengsel doen, als los ernaast serveren.

MoeilijkheidBeginner

Porties2 porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd7 minTotale tijd17 min

Ingrediënten
 150 gr (mager) rundergehakt
 1 bolcourgette
 5 champignons
 ½ paprika
 6 cherrytomaatjes
 1 tl pijnboompitten
 1 tl (Geraspte) kaas 30+
 Kruiden naar keuze
Benodigdheden
 Koekenpan
 Airfryer (of oven)

Instructies

Verwarm de airfryer voor op 170 graden.

Snijd de champignons en paprika in blokjes.

Op ongeveer 1/3e van de bovenkant snijd je van de bolcourgette het topje af.
Hol de courgette uit door het zachte gedeelte met een lepel te verwijderen, bewaar het vruchtvlees.

Rul het gehakt bruin met het kruidenmengsel naar keuze. Ik koos hier voor een mix van chilivlokken, paprikapoeder, knoflook en mediterrane kruiden. Zet het gehakmengsel apart in een kommetje.

Bak de gesneden champignons kort op hoog vuur, in de pan waarin het gehakt is gebakken.

Voeg de paprikablokjes toe en (een deel van) het vruchtvlees van de courgette. Bak kort mee en zet daarna apart. Bak daarna nog de pijnboompitjes tot ze lichtbruin zijn.

Doe de gebakken groenten en de pijnboompitten bij het gehakt en meng door elkaar. Snijd de cherrytomaatjes in 4 stukken en voeg toe.

Vul de bolcourgette met de vulling. Om ervoor te zorgen dat de courgette mooi blijft tijdens het bakken, kun je de rand van de bolcourgette bestrijken met een beetje olijfolie.

Rasp als laatste wat kaas over de courgettes.

Zet de gevulde bolcourgettes 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.

Bestrijk de binnenkant van het ‘dekseltje’ van de bolcourgette ondertussen ook met wat olijfolie.

Na de 5 minuten doe je het bovenkantje erbij in de airfryer en bak je de courgette nog eens 2 minuten.

Serveer met (geroosterde) tomaatjes, of zoals hierboven beschreven met wat couscous. Ook alles wat niet in de courgettes paste, serveer je gewoon erbij. Lekker!

Notities

Ik heb de gevulde bolcourgette gebakken in de airfryer. Uiteraard kan dit ook in een normale heteluchtoven.

Voedingswaarden per portie

314 Kcal / 27 gr Eiwit / 17 gr Vet / 11 gr Koolhydraten

Ingrediënten

Ingrediënten
 150 gr (mager) rundergehakt
 1 bolcourgette
 5 champignons
 ½ paprika
 6 cherrytomaatjes
 1 tl pijnboompitten
 1 tl (Geraspte) kaas 30+
 Kruiden naar keuze
Benodigdheden
 Koekenpan
 Airfryer (of oven)

Aanwijzingen

Instructies
1

Verwarm de airfryer voor op 170 graden.

2

Snijd de champignons en paprika in blokjes.

3

Op ongeveer 1/3e van de bovenkant snijd je van de bolcourgette het topje af.
Hol de courgette uit door het zachte gedeelte met een lepel te verwijderen, bewaar het vruchtvlees.

4

Rul het gehakt bruin met het kruidenmengsel naar keuze. Ik koos hier voor een mix van chilivlokken, paprikapoeder, knoflook en mediterrane kruiden. Zet het gehakmengsel apart in een kommetje.

5

Bak de gesneden champignons kort op hoog vuur, in de pan waarin het gehakt is gebakken.

6

Voeg de paprikablokjes toe en (een deel van) het vruchtvlees van de courgette. Bak kort mee en zet daarna apart. Bak daarna nog de pijnboompitjes tot ze lichtbruin zijn.

7

Doe de gebakken groenten en de pijnboompitten bij het gehakt en meng door elkaar. Snijd de cherrytomaatjes in 4 stukken en voeg toe.

8

Vul de bolcourgette met de vulling. Om ervoor te zorgen dat de courgette mooi blijft tijdens het bakken, kun je de rand van de bolcourgette bestrijken met een beetje olijfolie.

9

Rasp als laatste wat kaas over de courgettes.

10

Zet de gevulde bolcourgettes 5 minuten in de voorverwarmde airfryer.

11

Bestrijk de binnenkant van het ‘dekseltje’ van de bolcourgette ondertussen ook met wat olijfolie.

12

Na de 5 minuten doe je het bovenkantje erbij in de airfryer en bak je de courgette nog eens 2 minuten.

13

Serveer met (geroosterde) tomaatjes, of zoals hierboven beschreven met wat couscous. Ook alles wat niet in de courgettes paste, serveer je gewoon erbij. Lekker!

Notities
14

Ik heb de gevulde bolcourgette gebakken in de airfryer. Uiteraard kan dit ook in een normale heteluchtoven.

Voedingswaarden per portie
15

314 Kcal / 27 gr Eiwit / 17 gr Vet / 11 gr Koolhydraten

Gevulde bolcourgette met gehakt

Gevulde bolcourgette recept

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *