Fruit smoothie met laagjes

Deze week plaatste ik op mijn Instagram account een foto van een dubbellaagse fruit smoothie; oftewel een smoothie met twee verschillende laagjes. Hierop kreeg ik verschillende berichtjes met de vraag hoe dat eigenlijk moet, dus hierbij de uitleg voor de fruit smoothie met laagjes!

Het geheim van een fruit smoothie met laagjes is eigenlijk héél simpel, dus de uitleg is gelukkig ook zeer kort. 😉 Het enige dat je hoeft te doen is altijd zorgen dat de onderste laag zwaarder is dan de bovenste laag! Of, als je zelfs meerdere laagjes wilt creëren, door het sap steeds iets lichter te maken naarmate je nieuw laagjes toevoegt.

In mijn smoothie heb ik dit gedaan door de onderste laag te maken van een kwark & fruit combinatie. De bovenste laag is van sinaasappelsap met fruit. Doordat de kwark zwaarder is dan het sap, krijg je perfecte laagjes die niet in elkaar overlopen. 

Ik heb gekozen voor bosvruchten en mango, wat ik een heerlijke combo vind! Maar natuurlijk kun je dit maken met het fruit of de groenten waarvan jij het liefst smoothies maakt!

Zo krijg je dus dit heel leuke & fotogenieke effect van een smoothie met meerdere laagjes!

Ga jij dit maken als ontbijt of tussendoortje voor deze zomerse dagen?

Fruit smoothie met laagjes

Meer inspiratie voor een smoothie met laagjes:

Foto credits:
1. The first year
2. Whole and heavenly oven
3. A Sunshine Mission

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *