Een nieuwkomer in de wereld van healthy foodblogs

Met een paar mappen vol recepten en een hoofd vol nieuwe ideeën, leek het me een goed idee om al deze recepten eens uit te werken. Dat kan natuurlijk prima in een Word documentje op de computer, maar veel leuker vind ik het om de recepten te delen. Want waar ik zelf ook inspiratie haal van blogs, hoop ik uiteindelijk ook met mijn recepten anderen te kunnen inspireren!

Het ontstaan van Foodiemind.nl

Het idee voor een healthy foodblog spookte al langere tijd door mijn hoofd, maar toch heb ik het niet eerder in uitvoering gebracht. Tot nu toe, want in april had ik ineens veel tijd over. Terwijl ik normaal gesproken 3 tot 4 avonden per week sport, zat ik vorige maand thuis door een blessure. Tijdens een avondje badminton had ik namelijk een zware zweepslag opgelopen, waardoor ik letterlijk wekenlang niet heb kunnen lopen. Positief bekeken, nu had ik eindelijk de tijd om eens serieus met mijn idee voor een blog aan de slag te gaan!

Omdat ik op Instagram al online was als Foodiemind_Angela, was de keuze voor Foodiemind.nl al snel gemaakt. Gelukkig weet ik zelf goed de weg in de wereld van websites bouwen, waardoor ik meteen aan de slag kon met het design van de blog. Met een grafisch ontwerper als neef kon ik mezelf ook garanderen van een tof logo, gemaakt door zijn reclamebureau Graphixpress. De afbeelding hieronder laten mooi het proces achter de schermen zien, van eerste idee tot uiteindelijke logo. Ik ben super blij met het uiteindelijke resultaat!

 

Wat kun je verwachten van Foodiemind.nl

Zoals ik op Instagram al wekelijks vele foto’s plaatste van mijn eten, ga ik ook op deze blog met jullie recepten delen voor heerlijke, gezonde voeding. Op de blog zullen ze alleen helemaal uitgewerkt zijn met stappenplan, foto’s, ingrediënten en voedingswaarden. Betekent dat, dat er alleen super originele en creatieve nieuwe gerechten voorbij zullen komen? Nee, want voor mij is het ook een plek waar ik al mijn recepten uitwerk en dus bewaar. Voor mezelf, maar ook tegelijk voor jullie dus.

Je vindt hier ideeën voor ontbijt en lunch, maar voornamelijk healthy snacks en avondeten. Tussen de gezonde recepten zul je ook wel eens een heerlijke cheat meal of snack voorbij zien komen. Moet kunnen, want ik hanteer zelf het IIFYM (If It Fits Your Macros) principe. Wellicht meer hierover in een latere blog :-). Bij alle recepten deel ik daarom ook de ingrediëntenlijst en voedingswaardes.

Behalve recepten zullen ook andere food of health gerelateerde onderwerpen voorbij komen. Wat voor onderwerpen dat dan precies zijn weet ik zelf nu ook nog niet. Dit blog is voor mij geen vooropgezet plan, maar gewoon iets waar ik dolenthousiast mee aan de slag ga! Dus laat ik nu maar gewoon eens beginnen, dan zie ik onderweg wel wat er allemaal op mijn pad komt. Hopelijk krijgen jullie bij het lezen van de recepten ook zin om ermee aan de slag te gaan, dus alvast veel lees- en kookplezier! 🙂

12 reacties

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *