Eet je altijd dezelfde pasta met tomatensaus en gehakt? Zonde! Deze boerenkool pasta met zongedroogde tomaten en gekruid kipgehakt is een heerlijke afwisseling, terwijl je toch een lekker bord pasta hebt.
Wist je dat boerenkool een typisch Nederlandse wintergroente is, maar in Amerika wordt gezien als superfood? Dat komt doordat de groente vol zit met antioxidanten, mineralen en vitaminen, waaronder calcium, ijzer en vitamine C. Hoewel Hollanders koolgroenten meestal koken en dan serveren in een stamppot, is het ook heerlijk om het te bakken en zo bijvoorbeeld in deze boerenkool pasta te verwerken.
De combinatie van boerenkool, kip, zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas geeft deze pasta een heerlijke smaak. De boerenkool pasta is super gemakkelijk en staat in een kwartiertje op tafel. Ideaal dus voor een drukke dag of als je eigenlijk geen zin hebt om te koken ;-).
Bereid de penne met wat zout in kokend water al dente (ongeveer 10 min).
Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin met wat olijfolie het kipgehakt bruin.
Snijd de rode ui en de paprika in blokjes en bak enkele minuten mee met aan het kipgehakt.
Doe de boerenkool bij het gehaktmengsel en bak mee totdat het volume is gehalveerd.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg toe in de hapjespan. Roer goed door elkaar, zodat alle smaken goed intrekken.
Voeg de penne toe aan de gevulde hapjespan - of serveer de penne en het kipgehakt-groentemengsel apart.
Verdeel de pasta over de borden en strooi net voor het serveren de parmezaanse kaas erover.
Eet smakelijk!
438 Kcal / 33 gr Koolhydraten / 27 gr Eiwit / 22 gr Vet
Ingrediënten
Aanwijzingen
Bereid de penne met wat zout in kokend water al dente (ongeveer 10 min).
Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin met wat olijfolie het kipgehakt bruin.
Snijd de rode ui en de paprika in blokjes en bak enkele minuten mee met aan het kipgehakt.
Doe de boerenkool bij het gehaktmengsel en bak mee totdat het volume is gehalveerd.
Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg toe in de hapjespan. Roer goed door elkaar, zodat alle smaken goed intrekken.
Voeg de penne toe aan de gevulde hapjespan - of serveer de penne en het kipgehakt-groentemengsel apart.
Verdeel de pasta over de borden en strooi net voor het serveren de parmezaanse kaas erover.
Eet smakelijk!
438 Kcal / 33 gr Koolhydraten / 27 gr Eiwit / 22 gr Vet
Add a Comment