Boerenkool pasta met zongedroogde tomaten

Eet je altijd dezelfde pasta met tomatensaus en gehakt? Zonde! Deze boerenkool pasta met zongedroogde tomaten en gekruid kipgehakt is een heerlijke afwisseling, terwijl je toch een lekker bord pasta hebt.

Wist je dat boerenkool een typisch Nederlandse wintergroente is, maar in Amerika wordt gezien als superfood? Dat komt doordat de groente vol zit met antioxidanten, mineralen en vitaminen, waaronder calcium, ijzer en vitamine C. Hoewel Hollanders koolgroenten meestal koken en dan serveren in een stamppot, is het ook heerlijk om het te bakken en zo bijvoorbeeld in deze boerenkool pasta te verwerken.

De combinatie van boerenkool, kip, zongedroogde tomaten en parmezaanse kaas geeft deze pasta een heerlijke smaak. De boerenkool pasta is super gemakkelijk en staat in een kwartiertje op tafel. Ideaal dus voor een drukke dag of als je eigenlijk geen zin hebt om te koken ;-).

Categorie, MoeilijkheidBeginner

Porties3 porties
Voorbereidingstijd5 minKooktijd10 minTotale tijd15 min

Ingrediënten voor 3 personen
 80 gr penne
 300 gr gekruid kipgehakt
 1 rode ui
 1 rode paprika
 80 gr zongedroogde tomaten
 200 gr boerenkool
 20 gr parmezaanse kaas

Instructies

Bereid de penne met wat zout in kokend water al dente (ongeveer 10 min).

Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin met wat olijfolie het kipgehakt bruin.

Snijd de rode ui en de paprika in blokjes en bak enkele minuten mee met aan het kipgehakt.

Doe de boerenkool bij het gehaktmengsel en bak mee totdat het volume is gehalveerd.

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg toe in de hapjespan. Roer goed door elkaar, zodat alle smaken goed intrekken.

Voeg de penne toe aan de gevulde hapjespan - of serveer de penne en het kipgehakt-groentemengsel apart.

Verdeel de pasta over de borden en strooi net voor het serveren de parmezaanse kaas erover.

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:

438 Kcal / 33 gr Koolhydraten / 27 gr Eiwit / 22 gr Vet

Ingrediënten

Ingrediënten voor 3 personen
 80 gr penne
 300 gr gekruid kipgehakt
 1 rode ui
 1 rode paprika
 80 gr zongedroogde tomaten
 200 gr boerenkool
 20 gr parmezaanse kaas

Directions

Instructies
1

Bereid de penne met wat zout in kokend water al dente (ongeveer 10 min).

2

Verwarm ondertussen een hapjespan en bak hierin met wat olijfolie het kipgehakt bruin.

3

Snijd de rode ui en de paprika in blokjes en bak enkele minuten mee met aan het kipgehakt.

4

Doe de boerenkool bij het gehaktmengsel en bak mee totdat het volume is gehalveerd.

5

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en voeg toe in de hapjespan. Roer goed door elkaar, zodat alle smaken goed intrekken.

6

Voeg de penne toe aan de gevulde hapjespan - of serveer de penne en het kipgehakt-groentemengsel apart.

7

Verdeel de pasta over de borden en strooi net voor het serveren de parmezaanse kaas erover.

8

Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:
9

438 Kcal / 33 gr Koolhydraten / 27 gr Eiwit / 22 gr Vet

Boerenkool pasta met zongedroogde tomaten

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *