Bliss balls: een heerlijke snack van dadels!

Bliss balls, als je er nog nooit van hebt gehoord een heel rare naam, maar het is een bekende voor de meeste foodies. Het is een heerlijke snack gemaakt van dadels, oftewel een zoet en toch verantwoord tussendoortje!

Een zoete snack-attack is voor bijna iedereen wel herkenbaar, soms moét je gewoon grijpen naar een tussendoortje. En inderdaad, die keuze is dan meestal niet de gezondste. Maar dat kun je gemakkelijk voorkomen als je op voorhand al wat lekkere tussendoortjes klaarmaakt en bewaart in de koelkast of vriezer! De bliss balls zijn dan een hele goede keuze!

Bliss balls geven je genoeg energie om weer even vooruit te kunnen en door de noten en dadels en zijn ze lekker zoet. Daarnaast kunnen ze in een afgesloten bakje gerust enkele dagen worden bewaard en dus heb je voor meerdere dagen een healthy tussendoortje klaarliggen.

De verschillende foto’s hieronder verraden al hoe lekker ik ze persoonlijk vind en ik maak ze dan ook regelmatig!

Heb je deze bliss balls al vaker gemaakt en wil je wat variatie? Eerder plaatste ik het recept voor pompoenballetjes al, een heerlijke gezonde snack die voor 2/3e uit groenten is gemaakt!

MoeilijkheidBeginner

Porties1 portie
Voorbereidingstijd10 minKooktijd5 minTotale tijd15 min

Ingrediënten:
 150 gr dadels (ontpit)
 50 gr ongezoute cashewnoten
 1 el cacaopoeder
 1 el kokosrasp
Benodigdheden:
 Keukenmachine of staafmixer

Instructies:

Laat de dadels 10 minuten weken in kokend water. Ontpit en ontvel de dadels vervolgens.

Zet alvast een bakje klaar met het kokosrasp en een ander bakje met het cacaopoeder.

Maal de noten in een keukenmachine fijn. In deze stap bepaal je de structuur van de dadelballetjes. Wil je nog de bite van de nootjes? Zorg er dan voor dat je het maalt tot kleine stukjes en niet helemaal fijn maalt.

Voeg de dadels toe aan de gemalen cashewnoten. Zorg dat je de keukenmachine lang genoeg laat mixen zodat er een kleffe structuur ontstaat.

Rol kleine balletjes van het noten-dadel mengsel. Blijft het deeg teveel plakken? Maak je handen dan een beetje vochtig met water.

Rol de dadelballetjes door het kokos en/of cacaopoeder. Ik vind nou eenmaal alles lekker, dus ik koos ervoor om 5 balletjes zonder topping te doen, ook voor 5 dadelballetjes met kokosrasp te gaan en de overgebleven bliss balls heb ik door het cacaopoeder gerold.

Zet de balletjes minimal een uur in de koelkast en laat ze opstijven. Je kunt ze dus ook gerust al ’s avonds maken en de volgende dag meenemen als tussendoortje.

Geniet van dit heerlijke healthy tussendoortje!

Notities:

Kokosrasp en cacaopoeder zijn slechts enkele voorbeelden van topping voor de bliss balls. Wat dacht je bijvoorbeeld van hagelslag, pistache of geroosterd sesamzaad? Probeer dus uit wat je zelf lekker vindt!

Hou je niet zo van cashewnoten? Je kunt de bliss balls ook gerust maken met andere noten zoals hazelnoten of pecannoten!

Ingrediënten

Ingrediënten:
 150 gr dadels (ontpit)
 50 gr ongezoute cashewnoten
 1 el cacaopoeder
 1 el kokosrasp
Benodigdheden:
 Keukenmachine of staafmixer

Aanwijzingen

Instructies:
1

Laat de dadels 10 minuten weken in kokend water. Ontpit en ontvel de dadels vervolgens.

2

Zet alvast een bakje klaar met het kokosrasp en een ander bakje met het cacaopoeder.

3

Maal de noten in een keukenmachine fijn. In deze stap bepaal je de structuur van de dadelballetjes. Wil je nog de bite van de nootjes? Zorg er dan voor dat je het maalt tot kleine stukjes en niet helemaal fijn maalt.

4

Voeg de dadels toe aan de gemalen cashewnoten. Zorg dat je de keukenmachine lang genoeg laat mixen zodat er een kleffe structuur ontstaat.

5

Rol kleine balletjes van het noten-dadel mengsel. Blijft het deeg teveel plakken? Maak je handen dan een beetje vochtig met water.

6

Rol de dadelballetjes door het kokos en/of cacaopoeder. Ik vind nou eenmaal alles lekker, dus ik koos ervoor om 5 balletjes zonder topping te doen, ook voor 5 dadelballetjes met kokosrasp te gaan en de overgebleven bliss balls heb ik door het cacaopoeder gerold.

7

Zet de balletjes minimal een uur in de koelkast en laat ze opstijven. Je kunt ze dus ook gerust al ’s avonds maken en de volgende dag meenemen als tussendoortje.

8

Geniet van dit heerlijke healthy tussendoortje!

Notities:
9

Kokosrasp en cacaopoeder zijn slechts enkele voorbeelden van topping voor de bliss balls. Wat dacht je bijvoorbeeld van hagelslag, pistache of geroosterd sesamzaad? Probeer dus uit wat je zelf lekker vindt!

10

Hou je niet zo van cashewnoten? Je kunt de bliss balls ook gerust maken met andere noten zoals hazelnoten of pecannoten!

Bliss balls: een heerlijke snack van dadels!

4 reacties

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *