Er zijn twee soorten mensen: de ene groep heeft maanden geleden al het hele kerstdiner bedacht, de andere is last minute nog naar recepten aan het speuren. Hoor jij bij de laatste groep? Dan is dit bietjes-bloemkoolmousse torentje met geroosterde ham het perfecte voorgerecht waarmee jij punten gaat scoren!
Confession: elke maand bekijk en scheur ik recepten uit de verschillende gratis magazines van supermarkten in de buurt. Ik ben vast niet de enige die hier inspiratie uit op doet en de lekkerste recepten dan in een map doet, toch? 😉 Dit voorgerecht vond ik in Boodschappenmagazine, dat maandelijkse editie wordt verspreid bij enkele supermarkten. Direct toen ik het zag, wist ik dat dit een perfect kerstrecept zou zijn! De credits voor deze bietjes-bloemkoolmousse recept gaan dus naar Boodschappenmagazine, maar ondanks dat het geen eigen recept is wilde ik het graag met jullie delen.
Je kunt het bietjes-bloemkoolmousse torentje voorbereiden nog voordat je gasten er zijn, dus geen gestress tijdens de avond. En met slechts een half uurtje bereidingstijd, kun je met weinig moeite toch een heel chic voorgerecht neerzetten!
Ben je behalve deze amuse torentjes van bietjes-bloemkoolmousse naar nog meer kerstinspiratie op zoek? Op Foodiemind vind je ook andere kerstrecepten waarmee je indruk kunt maken:
Lunch: Kerstboom pannenkoekjes met spinazie
Voorgerecht: 3 kleuren paprikasoep in laagjes
Dessert: Oreo trifle met rode vruchten en chocolademousse
Snack: kerstmannetjes van banaan en aardbei
Week de gelatine in koud water.
Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Knijp de gelatine uit. Verwarm het bietensap en los de gelatine erin op.
Pureer de bloemkool met de zure room tot een mousse. Schep het bietensap en de cayennepeper erdoor.
Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en laat het folie een beetje overhangen. Verdeel een laag mousse van circa 1,5 cm dik over de ovenschaal. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Steek met het uitsteekvormpje een rondje (of vierkant zoals in mijn geval) uit het roggebrood.
Rooster de ham krokant in een droge, hete koekenpan.
Verwijder het bovenste folie van de mousse en trek de mousse met behulp van de onderste laag folie uit de schaal.
Steek rondjes uit de mousse en leg ze op de roggebroodcirkels.
Plaats een stuk geroosterde ham op de bieten-bloemkoolmousse torentjes en garneer met bieslook.
Eet smakelijk!
80 kcal / 8 gr koolhydraten / 4 gr eiwit / 3 gr vet
Ingrediënten
Aanwijzingen
Week de gelatine in koud water.
Kook de bloemkoolroosjes in 8-10 minuten gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Knijp de gelatine uit. Verwarm het bietensap en los de gelatine erin op.
Pureer de bloemkool met de zure room tot een mousse. Schep het bietensap en de cayennepeper erdoor.
Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en laat het folie een beetje overhangen. Verdeel een laag mousse van circa 1,5 cm dik over de ovenschaal. Dek af met folie en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Steek met het uitsteekvormpje een rondje (of vierkant zoals in mijn geval) uit het roggebrood.
Rooster de ham krokant in een droge, hete koekenpan.
Verwijder het bovenste folie van de mousse en trek de mousse met behulp van de onderste laag folie uit de schaal.
Steek rondjes uit de mousse en leg ze op de roggebroodcirkels.
Plaats een stuk geroosterde ham op de bieten-bloemkoolmousse torentjes en garneer met bieslook.
Eet smakelijk!
80 kcal / 8 gr koolhydraten / 4 gr eiwit / 3 gr vet
Add a Comment