Bananenbrood hoort er bij mij tijdens het paasontbijt ondertussen al wel een beetje bij. Dit jaar is het tijd voor een zoete twist aan dit bekende recept: serveer deze banenbrood cupcakes met paasverrassing en wacht tot je die blije gezichten aan tafel ziet!
Elke paasei cupcake een andere smaak
Bij het maken van deze bananenbrood cupcakes besloot ik in het midden van elke cupcake een paaseitje te doen, waardoor de chocolade een zoete verrassing in het midden van het cakeje wordt! Als je deze banenbrood cupcakes serveer kun je dus rekenen op blije gezichten aan tafel, zodra ze zien dat er een paasverrassing in verstopt zit.
Doordat ik elke paasei cupcake met een ander soort paaseitje te doen (de ene met een vulling en de ander volledig van chocolade) is het bij elk cakeje weer een nieuwe verrassing welke smaak je hebt! Mijn favoriet? Melkchocolade met praliné, hmmm! 🙂
Ben jij (of is je familie..) niet zo van de verrassingen? Doe dan gewoon in alle bananenbrood cupcakes dezelfde paaseitjes. Melk is altijd een veilige keuze!
Let op: met witte chocolade paaseitjes is het wat lastiger. Een wit paaseitje is namelijk puur vet en bevat dus ook geen cacao, oftewel het is een heel andere samenstelling dan een chocolade paaseitje. Dit zorgt ervoor dat het eitje direct smelt in de hete oven, wat eigenlijk alleen resulteert in extra boter in je cupcake – het kan er zelfs aan de bovenkant uitpruttelen. Mijn advies is dus om melk of pure paaseitjes in de bananenbrood cupcakes te gebruiken (met vulling kan gelukkig wel).
Fijne Pasen!
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de havermout in de keukenmachine tot havermeel. Je kunt ervoor kiezen om het heel grof te houden of het juist langer in de keukenmachine te doen, zodat het heel fijne meel wordt. Dit bepaalt uiteraard ook de structuur van de cupcake.
Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de noten en paaseitjes, bij het meel.
Schep 1 eetlepel van het beslag in de cupcake vormpjes, zodat je het bodempje bedekt hebt.
Zet dan in het midden een paaseitje en schep daaroverheen de rest van het mengsel.
Versier de bovenkant van de cupcakes met enkele noten naar keuze. Ik gebruikte zelf een mix van amandelen, cashewnoten en pompoenpitten.
Bak de bananenbrood cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Let op, elke oven is anders. Ik haalde mijn paasei cupcakes zelf na 19 minuten uit de oven.
Haal de bananenbrood cupcakes uit de bakvorm en laat ze een half uur afkoelen, zodat de chocolade weer wat kan stollen.
Serveer de paasei cupcakes tijdens het paasontbijt en wacht op de blije gezichten aan tafel zodra ze zien dat er een paasverrassing in verstopt zit! 🙂
Warm zijn de paasei cupcakes uiteraard ook erg lekker, maar dan is de chocolade in het midden nog wel volledig gesmolten. Het kan dus een bewuste keuze zijn om ze wel of niet warm te serveren! 🙂
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de havermout in de keukenmachine tot havermeel. Je kunt ervoor kiezen om het heel grof te houden of het juist langer in de keukenmachine te doen, zodat het heel fijne meel wordt. Dit bepaalt uiteraard ook de structuur van de cupcake.
Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de noten en paaseitjes, bij het meel.
Schep 1 eetlepel van het beslag in de cupcake vormpjes, zodat je het bodempje bedekt hebt.
Zet dan in het midden een paaseitje en schep daaroverheen de rest van het mengsel.
Versier de bovenkant van de cupcakes met enkele noten naar keuze. Ik gebruikte zelf een mix van amandelen, cashewnoten en pompoenpitten.
Bak de bananenbrood cupcakes in ongeveer 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Let op, elke oven is anders. Ik haalde mijn paasei cupcakes zelf na 19 minuten uit de oven.
Haal de bananenbrood cupcakes uit de bakvorm en laat ze een half uur afkoelen, zodat de chocolade weer wat kan stollen.
Serveer de paasei cupcakes tijdens het paasontbijt en wacht op de blije gezichten aan tafel zodra ze zien dat er een paasverrassing in verstopt zit! 🙂
Warm zijn de paasei cupcakes uiteraard ook erg lekker, maar dan is de chocolade in het midden nog wel volledig gesmolten. Het kan dus een bewuste keuze zijn om ze wel of niet warm te serveren! 🙂
Add a Comment