3 kleuren paprikasoep in laagjes

Ben je klaar voor het meest kleurrijke recept deze kerst? Met deze 3 kleuren paprikasoep als voorgerecht, geserveerd in mooie laagjes, steel jij zeker de show!

Elke kleur van de paprikasoep heeft weer net met een andere touch, die gecombineerd ook super lekkere smaken! De rode paprikasoep is namelijk wat meer spicy door de toegevoegde chilivlokken, terwijl de gele paprikasoep juist romig is gemaakt door de crème fraiche.

Hoe denk je dat jouw gasten de soep zullen eten? Laagje voor laagje, elke hap van boven naar beneden een laagje, of wordt alles direct door elkaar geroerd? 😉

Het recept voor de 3 kleuren paprikasoep:

CategorieMoeilijkheidIntermediate

Steel de show tijdens kerst met deze soep!

Porties4 porties
Voorbereidingstijd15 minKooktijd30 minTotale tijd45 min

Ingrediënten
 2 rode paprika's
 2 groene paprika's
 2 gele paprika's
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 40 gr crème fraiche
 1 l groentebouillon
 chilivlokken
 olijfolie
Benodigheden
 Koekenpan
 Blender of staafmixer
 Zeef
 6 kommetjes
 glaasjes om de soep in te serveren

Instructies

Snijd de paprika's in stukjes en doe elke kleur in een apart kommetje.

Maak de groentebouillon van 2 blokjes en 1 liter water.

Snijd de ui en bak in de olijfolie tot ze glazig zijn.

Pers de knoflookteentjes en bak kort met de ui mee. Zet het knoflook-ui mengsel apart.

Bak (in dezelfde pan) de paprika. Dit doe je kleur voor kleur, elk ongeveer 5 minuten.

Voeg bij de rode paprika wat chilivlokken toe tijdens het bakken.

Na het bakken doe je de paprika weer terug in het kommetje.

Verdeel het knoflook-ui mengsel over de 3 kommetjes met gebakken paprika.

Nu ga je een voor een de soepen pureren of (in mijn geval) blenden.

Doe de paprika van 1 kleur in de blender en voeg 200 ml groentebouillon toe.

Doe de paprikasoep weer terug in het kommetje en ga verder met de volgende kleur, ook weer met 200 ml bouillon.

Zorg wel dat je je staafmixer of blender even omspoelt, zodat de kleuren niet in elkaar gaan doorlopen.

Bij de gele soep voeg je tijdens het blenden 40 gr crème fraiche toe.

Nu heb je 3 gekleurde kommetjes paprikasoep. Per kleur ga je het vocht scheiden van het paprika vruchtvlees. Dit doe je door de soep door de zeef te gieten. In de zeef blijft het vruchtvlees zitten, dit doe je in een apart kommetje.

Door dit voor elke kleur paprikasoep te doen, heb je uiteindelijk 6 kommetjes: 3 met vruchtvlees en 3 met enkel het gekleurde vocht.

Omdat je laagjes soep wilt gaan creëren, is het belangrijk dat je met 3 verschillende diktes soep werkt. Het gaat er namelijk om dat de ene paprikasoep zwaarder wordt dan de andere kleur.

Voeg daarom bij het paprikavruchtvlees steeds een andere hoeveelheid soepvocht (uiteraard wel in dezelfde kleur) toe.

Pak de glaasjes erbij en doe als eerst de dikste paprikasoep in het glaasje.

Vervolgens doe je – voorzichtig – ook de tweede en daarna de derde (dus de dunste) kleur paprikasoep in het glaasje.

Voilà, je 3 kleuren paprikasoep in laagjes is klaar om geserveerd te worden!

Notities

Je kunt de drie kleuren paprikablokjes natuurlijk ook tegelijk bakken, scheelt toch 10 minuten. Maar waarom meer pannen gebruiken dan nodig is? 😉

Voedingswaarden per portie (o.b.v. 4 porties):

142 kCal / 11 gr Koolhydraten / 9 gr Vet / 2,5 gr Eiwit

Ingrediënten

Ingrediënten
 2 rode paprika's
 2 groene paprika's
 2 gele paprika's
 1 grote ui
 2 teentjes knoflook
 40 gr crème fraiche
 1 l groentebouillon
 chilivlokken
 olijfolie
Benodigheden
 Koekenpan
 Blender of staafmixer
 Zeef
 6 kommetjes
 glaasjes om de soep in te serveren

Directions

Instructies
1

Snijd de paprika's in stukjes en doe elke kleur in een apart kommetje.

2

Maak de groentebouillon van 2 blokjes en 1 liter water.

3

Snijd de ui en bak in de olijfolie tot ze glazig zijn.

4

Pers de knoflookteentjes en bak kort met de ui mee. Zet het knoflook-ui mengsel apart.

5

Bak (in dezelfde pan) de paprika. Dit doe je kleur voor kleur, elk ongeveer 5 minuten.

6

Voeg bij de rode paprika wat chilivlokken toe tijdens het bakken.

7

Na het bakken doe je de paprika weer terug in het kommetje.

8

Verdeel het knoflook-ui mengsel over de 3 kommetjes met gebakken paprika.

9

Nu ga je een voor een de soepen pureren of (in mijn geval) blenden.

10

Doe de paprika van 1 kleur in de blender en voeg 200 ml groentebouillon toe.

11

Doe de paprikasoep weer terug in het kommetje en ga verder met de volgende kleur, ook weer met 200 ml bouillon.

12

Zorg wel dat je je staafmixer of blender even omspoelt, zodat de kleuren niet in elkaar gaan doorlopen.

13

Bij de gele soep voeg je tijdens het blenden 40 gr crème fraiche toe.

14

Nu heb je 3 gekleurde kommetjes paprikasoep. Per kleur ga je het vocht scheiden van het paprika vruchtvlees. Dit doe je door de soep door de zeef te gieten. In de zeef blijft het vruchtvlees zitten, dit doe je in een apart kommetje.

15

Door dit voor elke kleur paprikasoep te doen, heb je uiteindelijk 6 kommetjes: 3 met vruchtvlees en 3 met enkel het gekleurde vocht.

16

Omdat je laagjes soep wilt gaan creëren, is het belangrijk dat je met 3 verschillende diktes soep werkt. Het gaat er namelijk om dat de ene paprikasoep zwaarder wordt dan de andere kleur.

17

Voeg daarom bij het paprikavruchtvlees steeds een andere hoeveelheid soepvocht (uiteraard wel in dezelfde kleur) toe.

18

Pak de glaasjes erbij en doe als eerst de dikste paprikasoep in het glaasje.

19

Vervolgens doe je – voorzichtig – ook de tweede en daarna de derde (dus de dunste) kleur paprikasoep in het glaasje.

20

Voilà, je 3 kleuren paprikasoep in laagjes is klaar om geserveerd te worden!

Notities
21

Je kunt de drie kleuren paprikablokjes natuurlijk ook tegelijk bakken, scheelt toch 10 minuten. Maar waarom meer pannen gebruiken dan nodig is? 😉

Voedingswaarden per portie (o.b.v. 4 porties):
22

142 kCal / 11 gr Koolhydraten / 9 gr Vet / 2,5 gr Eiwit

3 kleuren paprikasoep in laagjes

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *